Da li neko zna gde su 5.882 kvadrata u Panteleju – u Karićevom vlasništvu?

Stečajni upravnik kompanije Braća Karić pre neki dan oglasio je prodaju dela imovine javnim prikupljanjem ponuda. Predmet prodaje je nepokretna imovina, podeljena u tri celine: prvu čini gradsko građevinsko zemljište u Opštini Pantelej u Nišu, ukupne površine 5.822 kvadratna metra, čija je procenjena vrednost 25,1 milion dinara. Druge dve se odnose na imovinu u Beogradu.

Sreten Karić foto: List ALO

Sve bi to bilo u redu, da se Pantelejci ovih dana ne pitaju gde se to nalazi? Ipak je to mnogo građevinskog zemljišta za koje bi se znalo da su vlasništvo Kompanije „Braće Karić“.

Stvarno smo malo zatečeni tom objavom prodaje odnosno da je to zemljište u vlasništvu tako velike kompanije, a pogotovu što toliko vredi. Ovako, na prečac, može se samo pretpostaviti da je to jedna od većih parcela pored puta za Malču (prema Svrljigu) jer se tu nalazi komunalno opremljeno zemljište za već postojeće proizvodnje, ali to ćemo ispitati – rekao nam je jedan od članova opštinskog veća i dodao da će inspektori opštine Pantelej preispitati gde se to zemljište nalazi.

Ništa manja „zbunjenost“ nije ni kod nekih drugih građana iz ove opštine koje smo kontaktirali, a koji takođe ne mogu da pretpostave gde se to zemljište nalazi.

M.S.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *