Da li su deca bezbedna na dečijim igralištima u Nišu?

Bezbednost dece je na prvom mestu ali ne postoji gradska strategija po ovom pitanju, planski okvir, mobilijari se često stavljaju na pogrešne lokacije, a u gradu vlada veliki vandalizam koji ni Policija ni Komunalna policija u potpunosti ne mogu da kontrolišu pa je zato veliki broj mobilijara i oštečen.


Takođe su sredstva koja su za ovo pitanje od strane Grada i Opština nedovoljna. Gradski većnik Igor Vojinović je predložio formiranje javne grupe koja bi se u narednom periodu ozbiljno pozabavila ovim problemima. Svoje mišljenje i informacije su podelili i predstavnici Opština Niška Banja, Pantalej, Medijana, a i predstavnici JKP Parking Servis, JKP Medijana, komunalne policije, PU Niš.

Stvarno je neshvatljivo da roditelji ili bilo ko ocekuje od nekakvog preduzeca da se pokosi trava kod decijih igrališta, ali za ostalo su sve u pravu. menjanje daski, gvožda i slicnih konstrukcija ne mogu da rade roditelji, ali može opština. Deca su jedina stvar za koju svako bezuslovno može da kaže da u njih bi trebalo ulagati – kaže za Građanin Saša Kostić.

N.Marković

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje grada Niša

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *