DS: Niška vlast nastavlja sa neistinama

Niška vlast i dalje pokušava da nesposobnost svog rukovodstva prikrije tako što će za sve optuživati Demokratsku stranku, iako je SNS sa svojim koalicionim partnerima već šestu godinu na vlasti u Nišu.

Poslednja u nizu neistina je i ta da je DS kriva za nerealno visoke iznose poreza na imovinu koju nišlije i nišlijke treba da plate za ovu godinu.

Tačno je da je u vreme vršenja vlasti DS 2011. godine donet Plan detaljne regulacije kojim je i određena teritorija na području sela proglašena za gradsko građevinsko zemljište. To je tada učinjeno sa namerom da se i ljudima koji žive na selu omogući legalizacija njihovih objekata, kao i da se omogući izgradnja određenih poslovnih objekata (poput proizvoda za prikupljanje i preradu poljoprivrednih objekata, ugostiteljsko turističkih objekata i sl) – ističe se u saopštenju gradskog odbora Demokratske stranke Niš.

Ono što nije tačno, i što gradonačelnik namerno ne pominje, je da cenu kvadratnog metra za određivanje poreza na imovinu za svaku godinu donosi nadležni organ grada Niša.

U saopštenju se apeluje na gradonačelnika da, pre nego što optuži DS, prvo pita svoje saradnike ko je donosio rešenja o utvrđivanju cene kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za određivanje poreza na imovinu, kojima je za 7. zonu (u kojoj se nalaze sela):

  • za 2015. godinu utvrđena cena u iznosu od 462 din/m2
  • za 2016. godinu utvrđena cena u iznosu od 2.344 din/m2
  • za 2017. godinu utvrđena cena u iznosu od 1.544 din/m2

Sva ova rešenja i cene kvadratnog metra nepokretnosti je donosio nadležni organ grada Niša u vreme kada gradom upravlja SNS i stoga bi gradonačelnik trebao da izađe pred građanke i građane Niša i prizna da je budžet grada Niša prazan i da su na ovaj način hteli da od ionako osiromašenih sugrađana uzmu novac kako bi popunili rupe u budžetu.

gradjanin.rs

2 Comments

  1. A hajde neka grad otkupi to zemljiste u 7-oj zoni po ceni po kojoj ga je procenio…. Ili ove cene sluze za obracun poreza a ako bi grad uzeo to zemljiste onda bi cena bila po 150 din… Sramota!

  2. Našli se sve nepismen do nepismenog – isplivalo sve najgore iz naroda koji žive u Srbiji !
    Sve sami „dušebrižnici“ naroda u Srbiji a sve sami lopovi i uvlakači… prodadoše se za „20 srebrnjaka“ ! A toliko i vrede /ukupna nominalna vrednost – za sve njih , prethodne i aktuelne „vlasti“/ !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *