Dani japanske kulture u Nišu

Ovogodišnja manifestacija Japanniš sa temom „Budućnost sada“ trajaće od 8. do 14. oktobra a organizatori najavljuju bogat program.

Posetioci će moći da prisustvuju predavanjima na temu arhitekture, geopolitike, robotike, književnosti i mnogim drugim. Kao posebno interesantna, najavljuju se predavanja o japanskoj kaligrafiji koje će držati Nj. E. Đunići Marujama, Ambasador Japana u Srbiji i predavanje o položaju žena u Japanu koje će držati Kanoko Tsuda.

Pored predavanja, posetioci će moći da pogledaju projekcije filmova, učestvuju u igranju video igara, karaokama, cosplay, origami i manga radionicama ali i aikido seminaru koji će održati Toshiro Suga, majstor 6. Dan.

Kao i prethodnih godina, i ove godine će se predstaviti misaona igra go i škola goa koju organizuje go klub „Pro Go“ iz Niša. Svi zainteresovani će u subotu 13. oktobra moći da se više informišu o ovoj igri i školi.

Dani japanske kulture organizovani su zahvaljujući Udruženju „Taka“ i japanskoj Ambasadi. Kompletan program održaće se u prostorijama Univerzitetske biblioteke „Nikola Tesla“ a ulaz je besplatan.

Svi zainteresovani program mogu pogledati na fejsbuk stranici Japannisa.

Slovojuga.rs / Gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *