Deca iz vrtića kreću na zimovanje

Mališani iz 25 niških vrtića uskoro kreću na zimovanje. Nekima će to uživanje na planini biti prvo odvajanje od roditelja, a nekima poslednje druženje sa vaspitačima I drugarima iz vrtića. Predškolska ustanova Pčelica ove godine isplanirala je zimovanje za svoje mališane od 11. februara do 08. marta. Zimovanje u Brzeću je organizovano u pet smena.

foto: novosti.rs

Prateći navike dece u kolektivu, mi smo osmislili I prilagodili program tokom šestodnevnog zimovanja psihofizičkom razvoju dece. Mnogi od njih će prvi put stati na skije u školici skijanja, a ostali će upotpuniti dosadašnje skijaško iskustvo”, najavljuje Mitićeva I ističe da su osim školice skijanja planirane I vežbe na otvorenom, šetnja stazama zdravlja, učenje o biljnom I životinjskom svetu Kopaonika. U večernjim satima mališani će uživati u pozorišnoj predstavi Lutka scene Pepino, modnim revijama čiji su autori oni sami sa vaspitačima, maskenbalima, društvenim igrama I svime što privlači njihovu pažnju. Prema rečima direktorice ni rođendani se ne preskaču tokom zimovanja, pa su dečja graja I zagrljaji drugara I vaspitača nešto što svako dete pamti kao jedan od najdržih momenata iz detinjstva.

Direktorica ističe da će sva deca osim rekreacije i učenja biti i pod 24-časovnim zdravstvenim nadzorom lekara i medicinskih sestara.

Prva grupa kreće 11. februara i nadamo se da će nam vremenske prilike poslužiti da za šest dana, naše vredne pčelice sve istraže, vide, dožive, oprobaju, a onda nakon povratka stečeno znanje pretoče u predivne predstave I manifestacije, poruka je niške predškolske ustanove Pčelica, kaže ona.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *