Decembarski račun za struju – 15 hiljada evra!

FOTO: facebook.com stranica 99% Srbija
FOTO: facebook.com stranica 99% Srbija / klik za veći prikaz

Noćas se na internetu pojavio skenirani račun za struju jedne Nišlijke kojim EPS Snabdevanje potražuje od nje 1,7 miliona dinara za potrošenu struju u decembru.

Kurir-info.rs objavio je rano jutros da je reč Tijani Tošić iz Niša koja navodi da je njen prosečni račun do sad bio oko 500 dinara.

– Obično mesečno platim oko 500 dinara, a za decembar mi je stigao račun u kome je prikazana potrošnja od 99.998 kilovat-sati, za koju treba da platim neverovatnih 1.693.430 dinara. Toliko o tvrdnji EPS da ne postoji greška u obračunu – ispričala je ona u jednom dahu, prenosi Kurir.

Ona je navela da je interesantno to što na računu piše da je u zelenoj zoni potrošila 408 kilovat-sati, u plavoj 1.459, a u crvenoj čak 98.131 kilovat-sati.

– Mislim da ni dve fabrike ne mogu potrošiti tu količinu električne energije za mesec dana, a živim u privatnoj kući i grejem se na ugalj – ističe šokirana Nišlijka.

Iz EPS Snabdevanja još nema novog zvaničnog saopštenja na jutrošnje pisanje medija i objavljivanje astronomskih računa građana.

Ranije, tokom vikenda iz „EPS Snabdevanje“ je saopšteno da je, nakon kontrole decembarskih računa, utvrđeno da je potrošnja struje tačno obračunata, odnosno nije došlo do sistemske greške.

„Pojedini kupci su dobili veće račune, jer je potrošnja u decembru u Srbiji bila veća za 24 odsto u odnosu na novembar. Povećanje iznosa na računu u dinarima nije direktno srazmerno povećanju potrošnje u kilovat-satima, jer je iznos koji kupac treba da plati uslovljen zonskim načinom obračuna. I minimalno povećanje potrošnje nekog kupca može da dovede da kupac iz zelene zone pređe u plavu ili crvenu, što povećava iznos računa“, stoji u saopštenju za javnost.

KLIK ZA VEĆI PRIKAZ
KLIK ZA VEĆI PRIKAZ

Tokom jutra, na poziv gradjanin.rs reagovalo je još Nišlija i poslalo nam svoje astronomske račune- POGLEDAJTE FOTOGRAFIJU REKORDNOG RAČUNA OD SKORO  2 MILIONA DINARA.

Nakon pisanja informativnog portala gradjanin.rs,  već oko 9 sati jutros reagovali su i nadležni u EPS i poslali ekipu kod Tijane Tošić

– Proverili su stanje i slikali brojilo a usput se i krstili, verovatno zato što je danas Sv. Jovan Krstitelj – sarkastično primećuje Tijana na svom profilu.

(1) Tijana Tosic 2014-01-20 10-55-52

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *