Dečje-omladinski hor „Branko“ na turneji u Rumuniji

Srpsku duhovnu muziku, dečje-omladinski hor „Branko“ iz Niša predstaviće na turneji u Rumuniji, hor će na poziv Univerziteta u Alba Juliji danas, održati koncert u Velikoj sali Teološkog fakulteta.

Sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa niškog g. Arsenija, dečje-omladinski hor NCPD „Branko“ na turneji u Rumuniji nastupiće sa repertoarom na kome se nalaze dela Stevana Stojanovića Mokranjca, Kornelija Stankovića, Jakova Milutinovića i drugih.

„Ova poseta predstavlja značajan događaj za dečji hor „Branko“, koji će u četvorodnevnom boravku u Rumuniji deliti svoju muziku i kulturu sa publikom u Alba Juliji“ – navode iz hora.

Crkveni dečje-omladinski hor osnovan je 1995. godine kao podmladak istoimene družine „Branko“, pri Sabornom Hramu u Nišu. Redovno učestvuje na bogosluženjima i aktivno učestvuje u kulturnom životu grada. Na repertoaru ovog ansambla nalaze se prevashodno duhovne kompozicije svih naroda sveta. Program obuhvata širok spektar sakralnog muzičkog stvaralaštva od srednjeg veka do današnjih dana, a kompozicije hor izvodi uz instrumentalnu pratnju.

Na Vaskrs 2016. god. ovaj hor je učestvovao na Međunarodnom Pashalnom festivalu u organizaciji Hrama Hrista Spasa u Moskvi i tom prilikom dobija povelju laureata festivala sa potpisom Njegove Svetosti Patrijarha Moskovskog i cele Rusije G. G. Kirila.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *