Definisanje resursa i potencijala Niša na Forumu naprednih tehnologija

„Forum naprednih tehnologija – potencijali grada Niša”, manifestacuija je koja će se održati 13. i 14. oktobra na Elektronskom fakultetu. Ovo je prva i dugo očekivana manifestacija ovog tipa jer Niš do sada nema jasno definisane resurse i privredne kratkoročne i dugoročne ciljeve pa je zato važno da se na ovakvom događaju diskusijama, zapravo, dođe do tih saznanja.

elektronski10

Cilj skupa je da pokaže tehnološke potencijale koje grad Niš ima. Jedni od organizatora su Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj Grada Niša i Nacionalna služba za zapošljavanje.. Postavka izlagača na sajmu počinje u ponedeljak, 12. oktobra, u popodnevnim časovima kao i postavka izložbe “Šetnja kroz grad elektronike”.

-Na početku ćemo imati dva panela. Prvi je posvećen prezentaciji resursa i strategija razvoja Grada Niša kada su u pitanju napredne tehnologije. Na drugom panelu će biti reči o potencijalima grada i obrazovnih institucija Niša. Drugog dana je Sajam zapošljavanja profesionalne orjentacije kao i početak naučne konferencije ”Telsiks”- objašnjava Boban Matić, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje u Nišu.

elektron
slobodne ilustracije – foto: Katedra za elektroniku

Na trećem panelu koji se održava 14. oktobra, u sredu biće prezentovane mogućnosti investiranja u razvoj i primenu naprednih tehnologija (Aktuelni i predstojeći pozivi EU, Ministarstva za PNTR, Fonda za inovaciounu delatnost, Fonda za razvoj, Primeri dobre saradnje), a moderatori panela su: prof. dr Bata Milovanović, kordinator Centra u Nišu, Univerzitet Singidunum, prof. dr Dragan Janković, dekan Elektronskog fakulteta, Univerzitet u Nišu i Goran Mladenović, menadžer NiCAT.
U okviru foruma biće održano takmičenje iz računarstva i informatike za srednjoškolce “Infomanija”, otvoreni čas programiranja – zanimljiva informatika i druge aktivnosti.

Grajanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *