Deo keja u centru Niša ima najjadniji izgled od izgradnje – čak nema ni klupa! (FOTO)

Niški kej od tvrđavskog mosta pa do kraja Banovine izgleda najjadnije od svog postojanja. Na ovom delu desne obale Nišave, više nema ni jedne klupe za šetače, postoji jedna korpa za otpatke, ali je polomljena, a na ćoškovima se vidi na hiljade pikavaca. Od staklene srče se ne može proći.

Nema klupa za šetače, alim zato ima pikavaca i srče

Na jednom delu, verovatno su huligani, oborili kamene kocke s ograde na travu, a nađe se i po koja flaša od piva. Neki grafiti su ljubavnog karaktera, ali neki su stvarno neumesni, a ispisani su po zidovima keja. Opšta slika je zaista tužna.

Oborene kocke s ograde na gornjem šetalištu

Za razliku od ove strane keja, na suprotnoj kod kafića reka je sve u redu. Pošišana živa ograda, klupa ima i nisu polomljene i komunalna situacija je zaista bolja.

I na jednoj i na drugoj strani radi osvetljenje. Nadležnosti oko održavanja niškog keja su pomešane jer su jedni nadležni za sadnju cveća, drugi za postavljanje klupa, treći za čišćenje, četvrti za održavanje bezbednosti tako da je jedan zajednički sastanak nadležnih zaista neophodan da bi se slika bila lepša u ovom delu centra grada.

M.S.

3 Comments

  1. Jedan sastanak im je zaista potreban,pa zajedno da se bućnu u Nišavu i nikad ne izadju. Boli bre njih briga za grad i okolinu. bitna je plata i gde će im porodica na letovanje.Da su napravili nešto, letovali bi i u Niš.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *