Dete (5) se iseklo prilikom izlaska iz dečjeg bazena „Čair“

Petogodišnje dete iz Niša juče se poseklo kada je izlazilo iz čairskog bazena. Otac dečaka Branislav Đorđević kaže da je dete iseklo petu i zadobilo hematom na nozi. Ova nemila scena zbila se kada je mališan izlazio iz najmanjeg bazena u Sportskom centru „Čair“.

Rešetka i lim gde se dete iseklo

U prvom trenutku je situacija bila strašna jer je klinac vrištao od bolova i verujem da ga je bolelo. On se verovatno isekao na lim koji je razvaljen i koji drži onu poroznu rešetku. Odveo sam ga odmah kod lekara na bazenu koji su mu pružili prvu pomoć. Zaista mi nije cilj da bilo koga blatim, na „Čairu“ sam odrastao, ali neka naprave samo te bazene da budu bezbedni, ništa više – kaže ovaj roditelj. On kaže da se to dogodilo pred kraj radnog vremena kada su deca izlazila iz bazena.

Bazen je ove nedelje imao rekordnih 2.500 kupača i sitne povrede su u takvoj situaciji normalne, ali ova se izdvaja po tome što se na slikama roditelja jasno vidi da je rešetka razvaljena, a da je lim koji je drži iskrivljen. Na ovom bazenu se prošle godine baš u ovo vreme poseklo desetak dece  na rešetki koja je bila loše obrađena i postavljena u delu koji se naziva „lejzi river“.

Dečiji bazen „Čair“

Direktor SC“Čair“ Dragan Perić kaže da će odmah da reaguje.

Mi stalno napominjeno roditeljima da se iz bazena ne izlazi nigde, sem na stepenicama, ali to niko ne sluša. Odmah ću da mproverim o čemu se radi i da odmah reagujemo. Sva deca su po kupovini karte osigurana tako da je trebalo odmah da se jave nama u upravi. ja prvi put to čujem od vas. Svakako da su nam deca najvažnija i ukoliko postoji opravdanost, odmah ćemo to da popravimo – rekao je Perić za „Građanin“ dodajući da će da nam javi ishod provere ovih navoda.

Perić: Bazen će biti ograđen jer po tim rešetkama ne sme da se hoda

Proverio sam vaše navode kod doktorke i mi juče u to doba imamo ogrebotinu kod deteta i povredio se stariji čovek koji je jurio za detetom. Bez obzira, razgovarao sam sa upravnikom bazena i odlučili smo da ogradimo bazen tako da će jedino moći na se uđe i izađe na stepenicama. Jednostavno, ta rešetka je plastična i služi za odvod vode i po njoj ne sme da se hoda – rekao nje Perić kada je proverio naše navode.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *