Devojka izbodena u sudu se uspešno oporavlja

Blagoje Stojanović (75) koji je izbo oštrim sečivom danas oko 12 časova u prostorijama Osnovnog suda u Nišu, devojku Anđelu M. (17), preminuo je u Kliničkom centru u Nišu. Devojka se nalazi u stabilnom zdravstvenom stanju, a Blagoje je preminuo u Kliničkom centru nakon što je popio sonu kiselinu odmah nakon napada na nedužnu devojku.

Anđela M. foto:M.S.

Sudski proces je bio zakazan zato što je Blagoje tvrdio da mu majka povređene devojke duguje 1.000 evra. Majka A.M. je na lečenju tako da je na ročištu zamenjivala ćerka.

Anđela M. živi u Mokranjčevoj ulici, uzorno dete je i pohađa Školu mode i lepote u Nišu.

Oni su bili u hodniku kada je deka prišao nekako Anđeli i prvo je prsnuo biber sprej u oči da bi izvadio neko sečivo i pokušao da joj prereže vrat. Ročište je zakazano jer se Blagoje žalio da je majci Anđele M. davao novac, a da ona nije, navodno obavila dobro usluge čišćenja u kući – kaže nam izvor iz suda.

Anđelina sestra Nevena kaže da oni sada već pokojnog Blagoja takoreći nisu ni poznavali.

Naša majka je pošteno obavljala posao. Čuvala je njegovu ženu, a kada je ona preminula, onda i njega. Anđela je otišla na sud samo da kaže sudiji da je majka bolesna i da ne može prisustvovati – rekla je Nevena.

Veliko je pitanje kako je pokojni Blagoje uneo sečivo u sud jer na ulaznim vratima postoji indikator metala.
Blagoje je preminuo nešto pre 15 časova, pošto je pre toga popio sonu kiselinu.

Palata pravde u Nišu

Doktorka Mihajlović: Devojka se oporavlja

Sunčica Mihajlović, hirurg urgentnog centra u Nišu kaže da je oko 12 sati dovezena devojka A. M.(17) u Urgentni centar gde je odnmah podvrgnuta reanimaciji.

Ona je dovezena sa ubodnim ranama na zadnjoj strani vrata. Tu su bili vaskularni hirurzi, anestiziolog i neurogirurg Urađena je dijagnostika koja je pokazala da nema velikih povreda krvnih sudiova vrata. Ona je ubodena nečim oštrim. Stabilizovano joj zdravstveno stanje i verovatno će biti u toku dana prebačensa na Dečju kliniku – rekla je doktorka Mijalović.

Sud: Incident se dogodio van sudnice

Ana Gajić Ristić, portparol Višeg suda u Nišu je potvrdila da je u hodniku Osnovnog suda u Nišu došlo do incidenta.

Ona je zadobila povrede vrata, a pošto je reč o maloletnoj osobi ne možemo da kažemo o kakvim se povredama radi jer je uviđaj u toku. Incident se dogodio u holu ispred sudnice – rekla je ona.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *