Dinić: Veći fondovi za poljoprivredu i ulaganje u Pantelej

Nosilac liste i kandidat za predsednika Opštine Pantelej, Slaviša Dinić kandidovao se i traži podršku građana kako bi se nastavio razvoj ove Gradske Opštine koji je zaustavljen, kako kaže, 2012.godine.

Kao prioritetna pitanja potencira rešavanje komunalnih i infrastrukturnih problema, ali i ulaganje u razvoj poljoprivrede i turizma, jer su to oblasti na osnovu strateških dokumenata sa najvećim potencijalom.

Smatram da je šansa razvoja ove opštine upravo u pomoći i razvoju preduzetništva, zanatstva, u razvoju poljoprivrede i proizvodnji hrane, za šta je potrebna stručna i finansijska pomoć, pa je neophodno uz pomoć subvencija organizovati celokupnu podršku. Potrebno je obnavljanje fondova za subvencionisanje poljoprivrede i podseća da je 2012.godine fond za subvencionisanje na nivou Grada iznosio 200 miliona dinara, a danas se Gradonacelnik Niša pohvalio iznosom od 63 miliona dinara za tu namenu. To dovoljno govori koliko sadašnja vlast nema svest o značaju i potencijalu poljoprivredne proizvodnje – kaže Dinić.

Šansu vidi i u razvoju turizma i podseća na brojne projekte čija je realizicija otpočela u periodu njegovog mandata kao predsednika opštine.

Lokaliteti poput Cerijanske pećine, Čegra, Dabila, Kameničkog visa, izletišta Gradac i prostora oko Bazena u Donjoj Vrežini kao i celokupna desna obala Nišave, jesu ogroman potencijal a postoje i gotovi projekti i plan finasiranja izgradnje i uređenja. Pored započetih i zaustavljenih projekata tu su i ideje za tematske parkove, habove za mlade i ruralne habove i još mnogo toga. Potpuno je siguran da ce se Opština Pantelej naći na mapi poželjnih turistickih destinacija – kaže Dinić koji je na listi Slaviša Dinić – Koalicfija za Pantelej.

Promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *