Direktor „Tržnice“ kaže da je anonimno pismo medijima – zlonamerna laž!

Na adresu nekih medija u Nišu stiglo je anonimno pismo u kome se navodi da je Javno preduzeće „Tržnica“ u velikim dugovima koji iznose 64,3 miliona dinara. Tu je navedeno da se za struju duguje 8,7. vodu 1,3, robne rezerve 2,3, porez na imovinu 3,6 miliona dinara i druge stavke, kao i da je dozvoljeni minus 30 miliona dinara.

foto: M.S.

Tragom pisma pozvali smo direktora da javnosti kaže svoje mišljenje. Direktor ovog preduzeća, Radovan Milojević za „Građanin“ kaže da su to zlonamerne laži jer se toliko nekada dugovalo, da je velika većina tih dugova u poslednje tri godine vraćena i „da to i anonimusi znaju, ali namerno hoće da mu potkopaju položaj kako bi došli na njegovo mesto“. On kaže da su u tom zbiru dugova, uračunata i stara dugovanja tako da je to potpuno neistinita tvrdnja.

Radovan Milojević, foto: Linkedin

Anonimno pismo sadrži još optužbi na račun Milojevića, ali nije potpisano i nema nikakav pravni značaj.

Meni su poznata ta dvojica radnika koji su kažnjavani disciplinski zbog upotrebe alkohola na poslu. U tom pismu su navedene stavke koje su već vraćene. Za vreme mog mandata je, na primer, vraćen dug robnim rezervama još iz 1996. godine! Struja se otplaćuje na 24 rate reprogramom dugova jer je to nasleđen dug od ranije. Slično je dogovoreno da se i ostali dugovi vraćaju i taj proces je u toku. Sve to lako može da se proveri. Uzgred, mogao sam da insistiram na tome da „Tržnica“ podigne kredit da bi vratila neke dugove, ali nisam hteo. Suština je da pokušamo da iz svojih sredstava vratimo te dugove i za sada smo uspešni u tome. I to znaju ti koji šalju anonimna pisma, ali žele da prevare i medije i javnost  – kaže Milojević.

On kaže da je jedini direktor koji nije povećavao broj zaposlenih odnosno da je zatekao 217, a sada „Tržnica“ ima 203 zaposlena radnika.

Da znam napadaju me što sam sa 65 godina i sticanjem uslova za penziju, ostao na ovom mestu, ali ja sam to uradio da bi završio mandat do 2. oktobra kada mi ističe mandat. To mje urađeno na predlog Nadzornog odbora i ja sam na ovom mestu još pet meseci. I ne znam što su se za to „zakačili“ kada u gradu ima na desetine sličnih slučajeva – priča Milojević.

M.S.

1 Comment

  1. Cim neko kod bude uspesan onda je meta napada i podmetanja nesposibnih i zavidnih sa bez ideja i bez rezultata ali pohlepni.i zlobni.
    Napred Direktore Radovane bio si najbolji student i uspesan celog zivota.
    Kamo srece da ovaj grad ima vise takvih ljudi.
    Poz Srba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *