Direktorka NKC nije prijavila imovno stanje jer se nije promenilo, a evo šta ima?

Agencija za borbu protiv koruupcije podnela je prekršajnu prijavu protiv direktorke Niškog kulturnog centra Bojane Simović jer nije podnela imovinsku kartu. U današnjem tekstu internet portala „Južne vesti“ se navodi da joj preti i krivična prijava, ukoliko to ne učini, a ona za „Građanin“ kaže da je to učinila.

Direktorka Bojana Simović na otvaranju Filmskih susreta

Podnela sam obrazac s imovinskim stanjem 2012. godine kada sam bila na mestu vršioca dužnosti i zaista kasnije, kada sam imenovana, nisam znala da je to potrebno, pogotovu što se to tada nije promenilo. Nešto kasnije mi u skladu sa zakonom kao i svima, neznatno povećana plata, ali nisam kao što u obrascu stoji, kupovala jahte i avione… Iz agencije kažu da su mi poslali upozorenje, ali to do mene nije stiglo – objašnjava Simovićeva.

Ona navodi da se imovinsko stanje nije promenilo.

Moja neto plata iznosi 56.000 dinara. Imam kredit od ranije na 730.000 dinara i trebalo bi da ga otplatim za tri meseca. Tamo se traži i status supruga, navela sam da je nezaposlen i da imamo putnički automobil Ford (2001. godište). Ja se nalazim u nekim komisijama čije funkcije nisu plaćene, a imam i rasnog psa koji je za mene vredan, ali na tržištu nije – rekla nam je Simovićeva u telefonskom razgovoru.

M.S.

2 Comments

  1. Jao jadnica, baš je žalim…muči se sirota sa tako malom platom a tako visokom ratom za kredit…samo joj pogledajte slike na facebook-u pa će i vama biti „žao“ kao i meni…vozi džip koji nije pomenuti Ford a picerija je verovatno komšijska…ali na njeno ime naravno ništa…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *