Direktoru niškog Gerontološkog centra preti 10 godina robije

Milan Stevanović (47), direktor Gerontološkog centra u Nišu negirao je krivicu u tućžilaštvu da je danima skrivao rast broja obolelih od korona virusa. U ovom staračkom domu za sada je evidentiorano 135 korisnika i četiri zaposlena koji su zaraženi virusom Covid 19. Jedna starija muška osoba je umrla, zahvaćena ovim oboljenjem.

Više javno tužilaštvo u Nišu, donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog M.S. (1973), ovlašćenog lica Gerontološkog centra u Nišu zbog sumnje da je izvršio krivično teško delo protiv zdravlja ljudi iz člana 259 stav 2, u vezi krivičnog dela prenošenje zarazne bolesti iz clana 249 Krivicnog zakonika. Na saslusanju u tuzilastvu, osumnjiceni je negirao izvrsenje krivicnog dela za koje se tereti, saopštio je Borislav Radonjić, portparol tužilaštva.

Po predlogu tužilaštva, rešenjem sudije Višeg suda u Nišu, osumnjičenom je određen pritvor u trajanju do 30 dana.

Zbog okolnosti da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svedoke koje je potrebno ispitati, kao i što je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina – kazao nam je Radonjić.

Radnici gerontološkog centra su juče počeli sakupljanje potpisa na peticiji kojom se traži detaljna istraga ovog slučaja jer neki smatraju da je direktor kasno obavešten o narastajućem broju pacijenata koji imaju temperaturu što znači da je potrebno videti izveštaje koji su mu predavani na kolegijumima.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *