Diskusija o bezbednosti dece – polomljene igračke na 20 igrališta u Nišu

Roditelji često u Nišu unazad mnogo godina negoduju što su na nekim dečijim igralištima tobogani, ljuljaške i drugi predmeti polomljeni i gde deca mogu da se povrede. Kako bi iskorenili tu pojavu neformalna facebook grupa “Mesto za roditelje iz Niša” sutra, 8. septembra u 13 sati u Medija centru Niš organizovala je okrugli sto na temu bezbednosti dece.

decije-igraliste

Vođeni time da su deca naše najveće bogatstvo i da je njihova bezbednost na prvom mestu, roditelji okupljeni u neformalnoj grupi „Mesto za roditelje iz Niša“ (FB grupa koja okuplja preko 1700 roditelja iz Niša) su u toku leta prikupljali fotografije i informacije u vezi polomljenih i nefunkcionalnih mobilijara dečjih igrališta na teritoriji Grada Niša. Prikupljeni su podaci sa preko 20 dečjih igrališta, i na osnovu njih je napravljen presek trenutnog stanja dečjih mobilijara u Gradu i set preporuka Gradu i nadležnim institucijama u vezi funkcionalnosti i bezbednosti mobilijara, saopštila je ova neformalna grupa.

Oni pozivaju sve zainteresovane da uzmu učešće na Okrugom stolu.

Želimo da sa roditeljima, predstavnicima zainteresovanih organizacija, medija i gradskih i opštinskih vlasti i nadležnih institucija podelimo naša zapažanja i informacije do kojih smo došli, i da svi zajedno razmenimo ideje i znanja i uložimo napor sa ciljem stvaranja boljih, kvalitetnijih i bezbednijih uslova za igru naših najmlađih sugrađana, saopštavaju oni.

gradjanin.rs

 

1 Comment

  1. Samo ih vi podsecajte.
    E, sada ce da naprave i Direkciju za polmljene igrachke i direktora iste a za mesec i po godina, uprilichice i svechano otvaranje popravljenih igrachaka !
    Mada , ni za tu oblast drushtvenog
    zhivota – nemaju kadar tj. struchne ljude !!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *