Đaci OŠ “ Ratko Vukićević“ i Suvoplaninci na Jasenovim vodama i Jastrepcu (foto)

Planinarska sekcija iz OŠ “ Ratko Vukićević“ koju vodi učiteljica Tatjana Ljubomirović obavila je prvu akciju u ovoj školskoj godini pre dva dana na Malom Jastrepcu, Jasenovim vodama i to uz malu pomoć članova PD „Suva planina“.

Na svoje drugo planinarenje krenulo je 23 malisana uz pratnju roditelja i 20 iskusnih planinara. Po dolasku na Mali Jastrbac i pauze za doručak krenulo se u pešačenje prirodom. Vremenski uslovi su odmah omogućili dobro raspoloženje tako da je šuma odjekivala od dečije graje i pesme. Uspon je trajao s pauzama za kraće odmore oko 90 minuta.U toku planinarenja Vojkan Komadinić je pričao deci i njihovim roditeljima zanimljivosti vezane za biljni i životinjski svet na Malom Jastrepcu. Po dolasku na Jasenove vode deca su se odmah rastrčala i uživala u slobodnim aktivnostima. Neko je igrao fudbal, neko frizbi, odbojku, neko je podizao šator, palila se vatra, ručkalo se, odmaralo – priča Tatjana Ljubomirović.

Mali i veliki planinari su se popeli i na vrh Malog Jastrpca , Kupinjak, koji se nalazi u neposrednoj blizini Jasenovih voda. Šetnju su nastavili kroz bukovu šumu do Glogče česme i opet nazad do izletišta.

Podelili smo diplome za sve učesnike akcije. Svakako je jedan od nazanimljivijih trenutaka na planinarinju za decu bio je i silazak do Tatkove zemunice gde su se po nekim navodima krili partizani. Puno novih znanja i iskustava, lepih utisaka i zadovoljnih decijih osmeha je ukratko zaključak ove akcije, zaključuje Ljubomirovićeva.

gradjanin.rs

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *