DJB: Nišlije bez obzira što ste glasali, vlast se formira u Beogradu!

Pokret Dosta je bilo – Saša Radulović,obaveštava sve građane Niša, da ne želi da pregovara o koalicijama ni na gradskom ni na opštinskom nivou, saopštio je danas ovaj pokret.

dosta-je-bilo

Za nas kao Nišlije je neprihvatljivo i sramotno da partije nemaju slobodu u odlučivanju u odnosu na njihove centrale. Samim tim, verujemo da takvi odbornici ne mogu biti sposobni i ne mogu donositi odluke u korist građana. Odbornici predstavljaju Nišlije, a ne partijske centrale. Krajnje je vreme da svi politički činioci shvate ovo i da prestanu da preko ovog grada grade svoje političke pozicije, naveli su u svom saopštenju i dodali:

Pokret Dosta je bilo Niš je obećao ljudima jednostavne stvari:

• da ćemo biti iskreni,
• da ćemo sluštati građane i raditi zajedno sa njima svakog dana,
• da ih nećemo vući za rukav samo za vreme kampanje,
• da ćemo se boriti za uvođenje reda.

Zahvaljujući glasovima Nišlija, dobili smo mogućnost da se istinski borimo za promene. Za promenu se možete boriti kao učesnik vlasti ili kao opozicija.

Nišlije, da li znate da bez obzira na to što ste glasali na izborima za lokalnu skupštinu, bez obzira na to što ste pošli za nekim obećanjima, bez obzira na sve, vlast u Nišu formira Beograd. Da li znate da osim vladajuće partije, postoji još nekoliko partija koje čekaju famozno predsedništvo naprednjaka kako bi videli šta i kako dalje? Zar nije poražavajuće da sudbina Niša zavisi isključivo od predsedništva jedne partije? Nama je bitan Niš. Mi ne želimo da čekamo nikakva predsedništva. Niš je imao izbore. Građani su izabrali svoje predstavnike. Ako su vas birali, onda budite dovoljno časni pa izađite i iskreno im kažite – To što ste nas birali nije ni malo važno, jer svi mi čekamo predsedništvo jedne partije, i kako ona kaže tako će funkcionisati Niš. Sa naprednjacima i partijama koje su sklone da prave koalicije sa njima nikada nećemo učestvovati ni u jednoj vlasti, saopštava DJB.

Oni zaključuju u proglasu medijima: Ovo ne znači da ne želimo odgovornost. Naprortiv, Mi želimo da preuzmemo odgovornost. Ono što radimo sada je jedina odgovorna stvar. Reći ljudima istinu. Ne želimo uopšte da pregovaramo sa neodgovornim političkim predstavnicima. Čak i da pristanu na naše uslove, čak i da nisu u koaliciji sa naprednjacima. Nismo pravili kompromise i kada su nam pričali da nećemo preći cenzus, nećemo praviti kompromise ni sada. Oko principa nema kompromisa!

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *