DJB: Partijsko i rođačko zapošljavanje „cveta“ u Nišu – bez obzira na zabranu!

Predstavnici Pokreta „Dosta je bilo“ su istakli da će učiniti sve kako bi se otkrilo na osnovu čega se vrše nezakonita zapošljavanja u javnom sektoru. Oni su na konferenciji za novinare  naveli kao primer Predškolsku ustanovu „Pčelica“, „Dom učenika srednjih škola“ i Specijalnu školu „Bubanj“.

Predstavnici Dosta je bilo na konferenciji za novinare

Na snazi je zabrana zapošljavanja u javnom sektoru sve do kraja ove godine, tako da nikome nije jasno na osnovu čega se vrše sva ta zapošljavanja. Mi ćemo učiniti sve da izguramo ovu priču do kraja i da vidimo na osnovu čega se vrše ta nezakonita zapošljavanja i to baš u javnim ustanovama koje funkcionišu na teret građana“, rekla je ispred Pokreta DJB, predsednica Komisije za primenu Etičkog kodeksa, Marija Ranđelović.

Ona je takođe izdvojila neke od javnih ustanova u Nišu kao primer nezakonitog funkcionisanja i nezakonitog zapošljavanja i navela da je situacija krajnje zabrinjavajuća.

Žao mi je što moram da saopštim da „Pčelica“ nije jedina školska ustanova koja funkcioniše nezakonito i gde javašluk vlada u samom vrhu. Jonić je sklopio sporazum sa novom direktorkom te Ustanove o novom radnom mestu, gde će biti koordinator svih vrtića, a on je sam uveo ovo besmisleno radno mesto. Pored toga i direktorka Specijalne škole „Bubanj“ Snežana Čarapić je zaposlila rođenog brata, a radi već godinu dana iako je Agencija za borbu protiv korupcije poslala Upravnom odboru škole rešenje u kome se traži da se ona razreši dužnosti. Treći primer je „Dom učenika srednjih škola“ na čelu sa direktorom Mihajlom Markovićem, koji ne ispunjava osnovne uslove da bi bio direktor ove Ustanove jer, pre svega, nema dovoljno radnog iskustva“, navela je Marija Ranđelović.

I narodni poslanik Pokreta DJB Miloš Bošković istakao je da je nedopustivo ovakvo, nezakonito zapošljavanje i da je potrebno tome stati na put.

U našem programu stoji da moramo da imamo najbolje ljude, koji će da nas vode, a ne one koji su tu po partijskoj liniji. Potrudićemo se maksimalno da Jonić ne ostane u Pčelici“, kaže Bošković.

Članovi Pokreta DJB su ovom prilikom pozvali sve građane, bez obzira na političko opredeljenje da im se obrate ukoliko imaju neki problem. Njihova kancelarija koja se nalazi na adresi Trg Pavla Stojkovića broj 12, biće otvorena od ponedeljka, 5. juna, u periodu od 18 do 20 sati.

Dajemo priliku građanima da nam kažu sve što im smeta u njihovom kraju ili komšiluku, od trave i zmijarnika do udarnih rupa. Ne možemo da rešavamo finansijske, ali probleme ovakve vrste možemo i pozivamo sve građane koji imaju ovakve probleme da nam se obrate. Sve takse plaćamo mi, lično ćemo podnositi prijave, a u korist onih koji od nas budu tražili pomoć“, rekao je šef odborničke grupe „Dosta je bilo“ u Opštini Medijana Dejan Sovrlić.

On je naglasio da je njihov posao da ukažu na kršenje odluka i zakona, ali i da deluju, pa su već više puta podnosili prijave protiv onih koji su odgovorni za kršenje zakona.

U našem slučaju najveći broj prijava je podnešen protiv JKP „Parking servis“ i to ne iz glavnog domena njihovog poslovanja, već nekih komunalnih delatnosti. Poslednja prijava je takođe protiv Parking servisa zbog žardinjera koje su postavljene u glavnoj ulici preko staza za slepe“, kazao je na kraju Sovrlić.

D. Vasić

3 Comments

  1. Ne sirite dezinformacije . Moj rodjeni brat je veterinar i nisam ga zaposlila jer zivi i radi u drugoj drzavi.A tacno je da sam zaposlila neciju bracu i sestre i ne vidim u cemu je problem s tim.

  2. Ima tu jos mnogih. Sta je sa direktorkama Narodne biblioteke, Nkc-a, sa skolama, sprisak je dug i neuhvatljiv. Kako i odakle poceti i sa kojim snagama. Svuda su velike nepravilnosti u javnom sektoru, a kvalifikovani ljudi koji bi trebalo da budu na odredjenim mestima rade po dragstorima.

  3. Otkrili ste Ameriku !!!
    Odkako je uvedena zabrana – nikad pre toga nije veći broj zapošljen ! Niti su „žuti“ toliko zapošljavali , niti „crveni“ , niti „zeleni“ … za „roze“ – ne znam ! Nisam u informaciji ali ako vas interesuje pitajte Čedu J. /zvani „propas'“/ i naše iz LBGT ili BLGT ili TGLB… sve sam
    pomešao – izvinjavam se !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *