Đokovićev reket prodat za pola miliona dinara, a za kupovinu ultrazvučnog aparata

Fondacija “Deca – carevi sveta” prikupila je preko tri miliona dinara za kupovinu ultrazvucnog aparata za Kliniku dečje onkologije u Nišu.

Na prvoj donatorskoj večeri i aukciji fondacije „Deca – carevi sveta“ više od 200 Nišlija učestvovalo je u prikupljanju sredstava kupovinom donatorske karte za večeru u iznosu od 10 000 dinara.

U toku večere održana je i aukcija sportskih rekvizita najvećih svetskih asova. Najprestižniji predmet aukcije bio je potpisani reket Novaka Đokovića koji je prodat po ceni od 500.000 dinara. Reket je kupio Klub privrednika Niša koji će, naredne godine na sledećeoj donatorskoj večeri fondacije pokloniti najboljem mladom niškom teniseru.

Novaku sam počeo da pričam o fondaciji i ovoj akciji i kada sam spomenuo da je aparat za decu nije me ni sačekao da završim već se sagao, uzeo reket i dao mi kako bi pomogao pri kupovini aparata – kazao je medijima Zoran Stojiljković iz Fondacije “Deca – carevi sveta.

Među izloženim predmetima našli su se dresovi dres Nikole Jokića, odbojkašice Tijane Bošković, reketi i oprema Dominika Tima i Kristine Mladenović. Potpisani dres košarkaške reprezentacije Srbije, lično je predao reprezentativac Srbije Stefan Jović, koji je i sam bio učesnik u licitiranju kupivši dres Duška Tošića.

Iz fondacije su najavili da je ovo tek početak i da će u budućnosti nastaviti da kroz okupljanje uspešnih i uglednih Nišlija pomognu deci. Prema njihovim rečima, naredni poduhvat biće verovatno izgradnja skejt parka u Čairu.

M.S.

foto Fondacija „Deca – carevi sveta“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *