Đorđević: Srbija mora da doživi ekonomski i društveni preporod

Lider Konzervativne reformističke stranke Dejan Đorđević rekao je  na promociji ove partije u Nišu da je po svim ekonomskim parametrima moguće izvesti da prosečan lični dohodak u Srbiji iznosi 848 evra.

Đorđević odnosno njegova firma „Efas Evropa“iz Štutgarta je finansijski konsultant velikog broja firmi u svetu, a među ostalim ima partnerski odnos i sa kompanijom „Mercedes“.

U prvih 12 meseci  kada bi dosli na vlast , moguće je da dostignemo ovu cifru. Ne bih da otkrivam našu kompletnu analizu i proračune, ali ključ je u značajnom osnaživanju porodičnih preduzeća. Statistika obmanjuje građane o prosečnoj plati, a moj tim ima realne osnove da  uposli na hiljade građana i to tako što neće davati po devet hiljada evra po zaposlenom radniku, normalno državnih para. Ovo je bogata zemlja i  potrebno je usmeriti novac na profitabilne poslove – rekao je Đorđević na promociji stranke.

Svako mora da položi račune

On je naveo tačke svog programa kao što su očuvanje svetinja na Kosovu i Metohiji, osnaživanje srednje klase zbog narastajućeg siromaštva i druge.

Mi podržavamo ideju da svaka vlast mora položiti račune za svoje postupke. Svaka vlast će se tome protiviti i zloupotrebama službe braniti svoje malverzacije. To nećemo dozvoliti nikad. Ko je naš napaćeni narod doveo na rub egzistencije  svojom bahatošću i bezobzirnošću. Mora snositi odgovornost. Pokazaćemo dovoljno odlučnosti i energije – rekao je Đorđević na skupu.

Sprečiti dalje propadanje srpskog društva

On kaže da je vladavina gordosti i sujete, nazvane „ja pa ja“  na dnevnom redu srpskih vlastodržaca.

Pojedinci misle da samo oni postoje i smatraju da sa narodom mogu da rade ono što žele. Iz tih i sličnih razloga smo se organizovali u KRST-u da sprečimo dalje propadanje srpskog društva i urušavanje minimuma ljudskog dostojanstva. KRST je srpska progresivna stranka, stranka srpskog jedinstva, ekonomsko socijalne i konzervativne vrednosti – dodaje Đorđević.

Švajcarski model političke i ekonomske neutralnosti recept za Srbiju

Đorđević je napomenuo da je politika KRST-a  politička i ekonomska neutralnost nalik na Švajcarski model.

Time ćemo učiniti  da svaki segment našeg života postane deo dinamičnog razvoja naše zemlje. U svakoj prilici ćemo nakon prethodnih gorkih decenija podele, u miru, slobodi i prosperitetu ispraviti sve propuste neodgovornih srpskih političara. Želimo da tradicionalne vrednosti budu temelj naše građanske vrednosti.  Naša vizija za Srbiju je zemlja u kojoj građani  srećno, slobodno i bezbedno žive – rekao je Đorđević.

On je rekao „da će lokalne šerife zameniti neposrednom(direktnom) demokratijom“. Đorđević je rekao da KRST želi da stane na put kriminalu i korupciju.

Da je moguće izvesti ekonomske revolucionarne poteze govori podatak iz 1881.god do 1912.god gde je srbija doživela najveći ekonomski prosperitet u modernoj srpskoj istoriji. I iz 1888. godine gde je srpski parlamentarizam bio slobodouman, danas tačno posle 130 godina, mi nemamo slobodoumlje u zemlji. Gde nam je dostojanstvo i slobodarski duh. KRST će političkim delovanjem  dati konačnu ulogu u rušenju komunizma i komunističkog nasleđa. Parlamentarne aktivnosti usmerićemo na opšte društveno dobro, a ne sitnointeresne sfere. Hoćemo da gradimo Srbiju gde će građani biti zaštićeni od kriminalaca. Neograničeni zločin ne sme imati neograničeno pravo – rekao je Đorđević.

Rešavaćemo probleme običnih građana

Đorđević je napomenuo da će se KRST boriti za celovitost Srbije zajedno sa Kosovom i Metohijom.

Ne samo Niš, već ceo jug Srbije je u podrđenom položaju u odnosu na Beograd. Niš i jug Srbije  beleži konstantan odlazak mladih.  Ostavimo politikanstvo drugima, mi hoćemo da se borimo za rešavanje uobičajnih problema građana Niša. Strane investicije samo lepo izgledaju, ali i to je državni posao koji niko nije nazvao pravim imenom. Svaki malo sposobniji domaći privrednik bi sa tim donacijama isto zaposlio toliko radnika. Fabrike podižemo na najplodnij moravskoj zemlji, a  hranu jedemo iz inostranstva – meni je to neverovatno – istakao je Đorđević.

On se dotakao pitanja otuđenja aerodroma u Nišu i naveo svoj stav da bi jedan referendum rešio sve nedoumice oko ovog spornog pitanja.

Kako do 848 evra?

Veliki gradovi poput Beograda pa i Niš su puni socijalnih slučajeva(gradska socijala), a imamo prazna sela. Jedan od primera je dati tim ljudima gazdinstvo i dati im četiri bika. Ako jedno selo ima 200 kuća, onda je to jedna ozbiljna farma gde ste zaposlili 200 porodica. Ako im država obezbedi plasman tog mesa onda su oni punopravni članovi razvitka ekonomije Srbije. Naša zemlja je i pored bombardovanja jedini bio region. Između iostalog bavim se fondovima Evropske unije i poznat mi je plan EU za takozvane treće zemlje.Evrorealizam je jedini pravi put Srbije. Mi ne smemo da uđemo na kolenima u Evropsku uniju. Mi moramo da ojačamo privredu i onda možemo kao ravnopravni članovi gde hoćete – zaključio je Đorđević u svom govoru.

gradjanin.rs

 

3 Comments

    1. I to li sam rekao ? Izgleda mi da ne znam da čitam izmedju redova… čak i svojih ! Ali , ma sigurno sam i to rekao … na čistokrvnom ruskom ! Ne bežim od „suda partije“ !

  1. „Jedan od primera je dati tim ljudima gazdinstvo i dati im četiri bika“. Ali da ne budu transrodni ? Bolje je dati dva bika i 2 krave ili i na selu mora da se pridržavamo preporuke EU o transrodnosti ?
    Bez krava – nema napretka na selu , doduše i bez bikova !
    Mada ovoj vlasti najviše odgovaraju ovce i ovnovi – za njihov napredak /po gradovima/ a ne zbog sela !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *