Đuričko: Živeo slobodan Niš! (VIDEO)

Na protestu „1 od 5 miliona“ u Nišu u petak se okupilo oko 2000 građana koji su prošetali glavnom Obrenovićevom ulicom da bi ispred Skupštine grada Niša bile zapaljene, kako su organizatori to nazvali, dve „baklje slobode“. Uz pištaljke i trube pročitano je pismo glumca Nikole Đurička koji je najavljen kao govornik, ali je bio sprečen da dođe.

Izvinite dragi prijatelji što nisam došao, ali zato sam želeo da vam poručim nešto putem ovog pisamceta. Dajem vam punu podršku u borbi protiv ovog korumpiranog i bahatog sistema. Mi želimo slobodu i želimo jednake mogućnosti za sve, a ne partijsku uzurpaciju svih državnih resursa. Mi smo na ulicama naših gradova omogućili da Srbija ponovo bude punopravni član Ujedinjenih nacija. Mi smo ih naučili da vole što je Srbija punopravni član Međunarodne zajednice, a ne izolovana diktatura. Živeo slobodan Niš, otpor tiraniji – poručio je Đuričko, a pročitao student Miljan Marković.

Zoran Ivošević, sudija u penziji rekao je da „predsednik Vučić krši Ustav time što državne i druge resurse koristi za političku kampanju“.

On se nalazi u skubu interesa jer koristi novac građana u kampanji „Budućnost Srbije“. Javnu funkciju koristi u korist stranke na čijem je čelu. Ovakvo stanje u javnom sektoru suspenduje vladavinu prava. To je apsolutno kršenje ustava – poručio je sudija Ivošević.

Na trgu su se pojavili i prvi predstavnici crkve, a to su protojerei Miomir Jevtić i Bogosav Stanković, obojica iz Aleksinca.

Neshavljivio je šta čini Vučićeva vlast. Narod je obespravljen, nepravdi ima na sve strane, možemo da poručimo i da je izdajnik Kosova i Metohije. Crkva je uvek bila uz narod pa i sada – složili su se njih dvojica.

Tekst, foto video – M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *