Đuričković blokirao račun Radničkog – neizvesno dobijanje licence UEFA

Petar Đuričković, nekadašnji fudbaler Radničkog, a sada grčkog Ksantija, izabrao je najgori mogući momenat i blokirao račun niškog kluba, a samim tim i ukočio dobijanje UEFA licence, zbog potraživanja u iznosu od oko 1.600.000 dinara.

Đuričković foto: Radnički Niš

U želji da vrati dug, koji je napravljen u mandatu ranijeg rukovodstva, sadašnja uprava je Đuričkoviću ponudila niz rešenja kako bi se pronašao zajednički jezik, ali ih je on odbio. Poslednji plan je bio da se Đuričkoviću odmah uplati osnovni deo duga od oko 1.100.000 dinara, a da on klubu u kojem se afirmisao oprosti kamatu, ali on nije bio spreman na kompromis. Zlonamerno ili ne, jasno je odlučio da Radnički jednim potezom vrati godinu dana unazad, a sve zbog sume za koju prosečan građanin Niša mora da radi godinu dana, iako mu je nekoliko puta obećana automatska uplata osnovnog dela, a radi se o veoma ozbiljnoj cifri, kažu u niškom klubu.

Podsećamo da je Petar Đuričković u Radničkom igrao od 2014. do 2016. i za to vreme nastupio na 63 utakmice i postigao pet golova.

Radnički mu je pružio sve, vratio ga u život nakon lošeg perioda u Crvenoj zvezdi i Kragujevcu i omogućio mu da izdejstvuje unosan transfer u Partizan iz kojeg je kasnije otišao u Ksanti. Niko u klubu nije ni pomišljao da će se on odlučiti na ovaj korak, pogotovo što je novac za isplatu osnovnog dela duga prema njemu već bio spreman. Đuričković je zatvorio oči na činjenicu da u Radničkom i dalje rade i igraju ljudi sa kojima je dve godine delio dobro i zlo i odlučio se na potez koji bi klubu mogao da zatvori vrata Evrope, a na korak je da se za nju izbori na terenu. Zaboravio je da u Radničkom radi i njegov rođeni brat i zabio „nož u leđa“ svima koji se u teškim uslovima bore da ekipu izvedu na evropski put. navode iz uprave kluba, a preko svog zvaničnog sajta.

gradjanin.,rs

2 Comments

  1. FK Tončevački (nekad Radnički) – klub u kome se fudbaleri koji traže svoj pošteno zarađen novac nazivaju izdajnicima i zabijačima noža u ledja…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *