Dobrotvorni Svetosavski bal 1. februara

SAM_4310123

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanka: Milena Milošević

Drugi dobrotvorni  Svetosavski bal, pod sloganom „Bolji smo zajedno“ biće organizovan 1. februara od 19 sati u hotelu „Grand“. Umesto ulaznica uplaćuju se dobrotvorna sredstva u minimalnom iznosu od 2000 dinara, a sav prikupljeni prihod namenjen je za Školu za osnovno i srednje obrazovanje dece sa posebnim potrebama „14. oktobar“ u Nišu. Organizator ovogodišnjeg bala je SKC, a njihova ideja je da se na ovaj način sačuva i oživi tradicija kulturnog života Grada.

„Ove godine smo uspeli da nam rektor Univerziteta, prof. dr  Dragan Antić prihvati pokroviteljstvo nad Svetosavskim balom i da Univerzitet bude nosilac onoga što je dobročinstvo i što jeste razvijanje tog jednog osećanja među našim sugrađanima“,  kaže Miroslav Jović, direktor SKC-a i organizator.

U programu Svetosavskog bala učestvuju Akademski hor SKC-a sa svojim gostima, ansambl „Groš“, grupa „Forte“, Draga Džinić, glumac Aleksandar Mihailović i mnogi drugi.

Što se tiče načina oblačenja, organizatori preporučuju za muškarce svečana odela, a za dame balske ili svečane haljine. Moguće je doći i u paradnoj uniformi i u starogradskoj nošnji, pa se organizatori nadaju da će među zvanicama biti i policajaca, vatrogasaca i oficira.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *