Dok Vučić kritikuje, Bulatović pognute glave sluša (VIDEO)

Premijer Srbije, Aleksandar Vučić kritikovao je danas na javnom mestu gradonačelnika Niša, Darka Bulatovića zbog lošeg stanja u gradskom budžetu, koji je po premijerovim informacijama, u deficitu 50 miliona evra. Sama scena ove kritike može se svrstati i u neku vrstu melodrame jednočinke gde Vučić kritikuje, a Bulatović pognute glave sluša.

Premijer je ovakvu reakciju mogao da sačuva za kasnije jer su išli ka Gradskoj kući gde su imali zatvoreni sastanak za javnost, a ne da pred gostima Niša, domaćim i stranim novinarima kritikuje starijeg čoveka od sebe koji je danas imao ulogu domaćina.

Tokom kratke šetnje od Oficirskog doma, gde je održan poslovni forum Srbija–Albanija, do Gradske kuće, Vučić je u oštrom tonu rekao gradonačelniku da su prethodne vlasti nanele veliku štetu Nišu i živele od uzimanja kredita i trošeći nepostojeće pare.

vucic-1-kritika
Premijer u šetnji od Oficirskog doma do Gradske kuće

Nemoj bre da radiš kao što su „žuti“ radili. Evo sve ćemo dati iz Beograda i to osvetljenje (mislio na novogodišnje ukrase), samo napravite zdrav sistem. I nemojte da lažete ljude, recite šta ima, šta nema. I koga izdržavate, koga izdržavate (verovatno mislio na nagomilanu birokratiju u preduzećima). Pa, 50 miliona, aman čoveče??? – ljutito je poručio Vučić Bulatoviću. Vučić je rekao rečenicu koja je stvarno za „verovali ili ne“, a to je da Grad Niš u budžetu ima veći deficit od Srbije.

Mora se priznati da je ova slika, bila ona melodramatična ili iskreno emocionalna, ličila na one kada roditelj na ulici kritikuje svoje dete, ali i to da je izrekavši ove reči, premijer bio sve u pravu.

M.Smiljković

11 Comments

 1. Vučiću,ne radi on baš kao žuti,on radi kao Perišić- sva gradska javna preduzeća su u kolapsu,prezadužena,nema pomaka,budzet grada prezadužen,direktoe će ponovo birati isključivo on,baš kao i Perišić i čemu se onda nadati,samo finansijskom haosu i javašluku,biće sve isto ili slično

 2. Ovo je prevrsilo meru. On gradjaima Srbije demonstrira postenje i kopira Putina koji je na jednom sastanku resavao problem zaposleih. Sve je providno. Zasto ga je postavio na to mesto. Zasto o tome ne govori. Desetine ministara, direktora javnih preduzeća, predsednika gradova i opstina su nesposobni i lopovi ! On ih je o postavio, jer se bez njega nista ne može. O tome konferencija za štampu prodavac magle da se održi bez namešteih pitanja.

 3. Bilo bi vrlo interesantno i neophodno da Premijer pita Gradonačelnika Niša sledeće:
  – Zašto još Skupština grada nije razmatrala i svojila 6-to mesečnu analizu realizacije budžeta grada za 2016.godinu, pa sada je „tek“ polovina oktobra;
  – na osnovu kojih parametara su predlagali i usvojili rebalans, bez usvojenog 6-to mesečnog izveštaja a trebalo bi već da imaju podatke iz obavezne devetomesečne analize.
  Navedene 6-to i 9-to mesečne analize se ne zovu tako iz formalnih razloga već predstavljaju zakonsku obavezu. Možda će, zbog uštede u vremenu pri kraju godine usvojiti pomenute analize i predlog budžeta za 2017.godinu. Pa da li oni mogu nešto da urade kako treba a naročito kad je vreme za to. Narod bi rekao:“jadan onaj koji sadi kukuruz onda kada ga drugi beru“. Na fejzbuk stranici GG „Iskreno za Niš“ u nastavcima ćemo vam stručno objasniti jednu po jednu „fantomsku“ milijardu do svih 4, koje pominje i kritikuje Premijer.
  izvinjavam se za slovne i interpunkcijske greške u prethodnom komentaru.

  1. O čemu pričate ?
   Ko koga da pita i zašto da pita ? av je mnogo „zainteresovan“ za Niš ?
   Pa , zar ne „duvaju u istu tikvu“, njih dvojica…“ti budi malo loš , da bih ja ispao veliki u očima gradjana“ – tajni sastanak! Hajte , molim vas , te i vi vaša facebook stranica ! Vi ste u opoziciji ilipreletač ?

 4. Kamo sreće da su čelnici grada „mašili“ u planirawu da bi se „dodvorili grdjanima Niša, kako pokuša da njihovu bruku, neznanje i loše namere, ublaži Premijer. Da su to radili da se dodvore gradjanima, to bi gradjani videli i osetili. Trenutni promašaj u budžetu od preko 4 milijardi potrošen „za narod“, bimogao i da se toleriše. Istina je suprotna. Izmišljanjem prihoda pokrivali su i pokrivaju svoje neznanje, nenamensko trošenje i bahaćenje. Pa što nebi, budžet „gradski novčanik nije njihov lični. Na fejzbuk stranici GG“Iskreno za Niš“ detaljno smo sve objasnili. Ako Vas interesuje posetite našu stranicu

 5. U svakoj drzavnoj ustanovi od 8 h tadnog vremena realno rade 3 . Samo se seckaju i ljute na gradjane kako su bas sada dosli ??? Alo bre ? Umesto 1 radno mesto 4 ! Pa to je deficit moj Dare!

 6. Tako je ti kad na lokalu imaš „sposobne“ kadrove.Nisu oni krivi, vi takve hoćete u strankama, da vas slepo slušaju.Pa kad naprave šta naprave(ovde mislim i na onog prošlog gradonačelnika, Perišića), onda drama i kukanje i ovakve situacije.

 7. Javna kritika , tajni sastanci … to , be !
  Ako je , na Bulatovića ! E sad vidimo da ima gori i od
  vučića … malog ! Ili beše nebojša manji tj. najmanji tj. nejaki tj. „ne dirajte nam patkicu žutkicu“ ?
  Mnogo ih ima , koj’ će gi popamti !

  1. Budžet grada je pukao zbog tolerancije nesposobnih direktora i koalicije sa sps-primera radi treba navesti Pčelicu i Goricu,za koje je budzet kraći za oko 7 miliona evra.Tu je direktor npr.tužio svoju ustanovu za jubilarnu nagradu,a takodje i oštetio roditelje pa izazvao tužbe istih i nikom ništa-budzet grada je sve to namirio. U slučaju Gorice,dozvolili su da sps direktor uništi preduzeće i zbog mira u koalicionim odnosima iz budzeta u zadnjih 6 meseci dali 4 miliona evra da srede to preduzeće,koje je opet u blokadama i duguje još preko milion evra I NIKOM NIŠTA -samo su izvršili rotaciju-generalni direktor je sada direktor groblja,a njegov dosadašnji pomoćnik je postao vd.gen.direktor.Epa,gospodine Vučiću,treba i ti da znaš da što bi mi rekli,,od svako drvo-duduče ne biva,,džaba ti pričao i Perišiću i Bulatoviću,nema tu pomaka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *