Donacija Eparhije niške: OŠ „Miroslav Antić“ dobija nove đačke klupe

Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški g. Arsenije, u pratnji koordinatora humanitarne organizacije Eparhije niške „Dobri Samarjanin“, protonamesnika Siniše Nikitovića, posetio je OŠ „Mika Antić“ u Nišu, sa ciljem potpisivanje ugovora o donaciji klupa i stolica za kabinet u ovoj niškoj školi, jednoj od najvećih u gradu.

Prema ovom ugovoru, školi će biti donirana školska oprema, uključujući 15 klupa i 30 stolica koje će biti namenjene opremanju kabineta za veronauku. Ova donacija će olakšati rad veroučitelja, pružajući im poboljšane uslove za predavanje, dok će učenicima omogućiti bolje uslove za učenje.

Upravo ovde, u ovim klupama, grade se temelji sve ono što dolazi u budućnosti i stvara zdrav osnov za izgradnju one vaše životne kuće. U školi stičete znanja koja će vam koristiti i od toga nema veće moći. To je najveće bogatstvo”- poručio je vladika niški Arsenije.

Ugovor su potpisali Episkop Arsenije i direktor Miloš Stanković kao predstavnici oba partnera. Versko dobrotvorno starateljstvo Eparhije niške, „Dobri Samarjanin“, je organizacija koja deluje u okviru Srpske pravoslavne crkve, na osnovu Ustava SPC. Osnovna svrha delovanja ove dobrotvorne organizacije je sprovođenje različitih humanitarnih aktivnosti, u cilju pružanja pomoći „potrebitim pojedincima, porodicama i ustanovama“.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *