Dr Milić: Uprava mora da shvati da UKC Niš nije ni lična ni partijska prćija

Osoblje klinike za kardiohirurgiju u poslednje vreme često je na udaru, a kako kaže dr Dragan Milić, bizarno maltretiranje osoblja klinike za kardiohirurgiju se nastavlja. Ovog puta na red su došli anesteziolozi klinike, njih 10 jer su, kako tvrdi uprava UKC prekomerno trošili lek „Simdax“ koji se daje najtežim pacijentima sa jako oštećenom funkcijom srca.

Ta takozvana prekomerna potrošnja leka je kako kaže dr Milić bila jer su prekomerno i radili cele protekle godine. Direktor UKC Niš tražio je od RFZO-a nadzor nad primenom ovog leka na klinici a odgovor RFZO-a je bio da je sve bilo u skladu sa zakonom. Ipak, direktor UKC-a formira komisiju koja poziva anesteziologe na saslušanje.

„U svakoj zemlji anesteziolozi su zlata vredni i naročito kardio-anesteziolozi jer ih je jako malo i predstavljaju sam vrh u anesteziji. Trudim se da im objasnim da zlih i nesrećnih ljudi svuda ima i da u svojoj pakosti i nesigurnosti traže osećaj moći i sile kako bi u ogledalu sami sebi bili lepši.“ – naveo je dr Milić.

Dr Milić naglašava da napuštanje UKC Niš zbog mobinga i odlazak negde daleko gde će ih svakako više poštovati nije rešenje.

„Uprava mora da shvati da UKC Niš nije ničija prćija, ni lična ni partijska i da u nedostatku argumenata ne pribegavaju nasilju. Pogrešan je to i loš put. Daljinski upravljač koji je u nekom kabinetu, verovatno u Beogradu, ne deluje na nas. Ne mogu nas upaliti ili ugasiti, pojačati ili smanjiti, ne vredi nismo na istoj frekvenciji“ – zaključuje dr Milić.

Podsetimo krajem januara je protiv Klinike za kardiohirurgiju i čitavog kolegijuma klinike pokrenut postupak zbog toga što se klinika bavila naučno-istraživačkim radom tokom vanrednog stanja u pandemiji kovida.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *