Dragana Rodić Aranđelović i Saša Živić javno potpisali pristupnice Nove stranke

Niški pedijatar endokrinolog prof. dr Saša Živić i predsednica Udruženja osoba sa invaliditetom Dragana Rodić Aranđelović od danas su članovi NOVE stranke. Oni su pristupnice NOVOJ potpisali javno, na konferenciji za novinare u Nišu.

160419-novastranka1
Saša Živić i Dragana Rodić Aranđelović od danas članovi NOVE

Dragana Rodić Aranđelović, dugogodišnja aktivistkinja za prava osoba sa invaliditetom, najpre se NOVOJ pridružila kao nestranačka ličnost, prihvativši kandidaturu za predsednicu opštine Medijana. Danas je ipak rešila da i formalno postane članica NOVE jer, navela je, pridobijena je „njenom energijom, ideologijom i metodologijom rada, a naročito programom za osobe sa invaliditetom“.

Trudićemo se da rešimo egzistencijalne probleme osoba sa invaliditetom, počev od arhitektonskih barijera, dakle fizičkih, pa do onih mentalnih barijera u glavama ljudi. Samo osoba sa invaliditetom može da razume sa čime se suočavamo mi i naše porodice. Zato smatram da moramo politički da se angažujemo i iz svoje pozicije se borimo za bolji život – poručila je Rodić Aranđelović.

Prof. dr Saša Živić naveo je da je Novu stranku birao srcem, te da je to njegov način da svom Nišu vrati dug i da se bez bilo kakvih ličnih ambicija bori za svoj grad da postane najbolji.

Kada mi je ova grupa ljudi, koji nisu stavljali šlemove na glave da bi se slikali kao graditelji niti su pravili nekakve šašave koalocije, rekla: Hajde da učinimo nešto za ovaj grad, uzvratio sam: da, to je moja opcija! Verujem da će NOVA i posle izbora ostati to što sada jeste – građanska opcija sa dobrim idejama i kvalitetnim ljudima – rekao je Živić.

160419-novastranka2
Saša Živić: Verujem da će NOVA i posle izbora ostati to što sada jeste – građanska opcija sa dobrim idejama i kvalitetnim ljudima

Predsednik Nove stranke Zoran Živković je istakao da je velika čast za NOVU to što joj se pridružuju najbolje Nišlije, kakvi su Dragana i Saša, te da je to veliki podsticaj za stranku – da radi još bolje i posvećenije.

Očekujem da Saša donese iskustvo, a Dragana energiju Novoj stranci. Moramo zaustaviti ove patološke laži koje iz dana u dan guraju Srbiju u blato u kojem je jednom već bila. Niko nema pravo da zaboravi da ljudi koji danas vode državu jesu oni isti zbog kojih smo se pre 15-ak godina jedva oporavili. Danas smo ponovo u istoj atmosferi. Srbija je lepa zemlja i mora da postane i dobra država – rekao je Živković i dodao da je Niš već imao istorijsku ulogu u razvoju demokratije ranijih decenija i da je vreme da ponovo pokaže kako se to radi.

Podsetimo, Nova stranka u Nišu samostalno izlazi na predstojeće lokalne izbore pod rednim brojem 10 i istakla je kandidate za odbornike Skupštine grada i skupštinama gradskih opština Medijana, Palilula i Pantelej.

Gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *