Drugari iz Niša prodaju sok od zove da bi sakupili novac za operaciju prijatelja

Nada da prijateljstvo još uvek postoji u Srbiji pokazuju svojim gestom klinci iz Romanijske ulice u Nišu koji već nekoliko dana prodaju domaći sok od zove kako bi sakupili novac za operaciju kičme svog drugara Andreja. Svoj sto, frižider i suncobran stavili su naspram tri tržna centra. Sok je samo 20 dinara.

David Stevanović (10), Konstantin Stojiljković (8), Ognjen Stevanović (9), Đorđe Ranđelović (10) i Sergej Stevanović (9) pravim, humanim gestom hoće da pomognu drugu kome je za operaciju kičme potrebno oko 8.000 evra.

Reč je o dečaku koji je nedavno povredio kičmu u saobraćajnom udesu u Crnoj Gori. Tada se njihov drug, Andrej Radulović vraćao s letovanja iz Tivta. Bio je sa drugom i njegovim dedom (75) koji je vozio. Naleteo je kamion sa suprotne strane. Došlo je do direktnog sudara gde je deka poginuo, drug prošao sa lakšim povredama dok je Andrej povredio kičmu.

Malo je Nišlija koji prođu pored njihovog frižidera koji i ne kupivši siok, ostave dobrovoljni prilog. Sok je samo 20 dinara.

Dobro nam ide, za nekoliko dana smo sakupili 13.000 dinara. To je za sada malo, ali biće još. Bilo nam je teško kada smo čuli da je Andrej toliko povređen. Pored kičme on je imao i druge povrede, ali to su lekari izlečili. Sada ostaje da mu se operiše kičma pa da se opet igramo – kažu ovi veseli klinci.

Nišlije umeju da daju i više od cene soka

U toku razgovora jedna porodica je došla da se rashladi sokom od vrućine. Stigla je i jedna gospođica koju je tata poslao da popije sok.

Na ideju je došla Davidova mama nataša. U stvari ona je prva nešto tako predložila, a posle su svi prihvatili i radosnin smo što možemo bar nekako da pomognemo drugu. Do kraja raspusta mislim da možemo da sakupimo dosta novca, kažu oni.

Njihov štand sa hladnim sokom od zove se nalazi između tržnih centra Aman, Emezeta i Jisk.

tekst i foto: M. Smiljković

5 Comments

  1. Bravo. Vi ste dečaci velikog srca i pravi prijatelji. Ako odlučite da proširite asortiman,ili vam ponestane soka od zove iako nisam iz Niša, poslala bih vam domaći sok od višanja i borovnica.

  2. Greota za decu , gradjane i sve koji su bolesni.
    Sram ih bilo sve koji su na vlasti , unizili su nase pravo na zivot na lecenje dece i svih gradjana.raznesose sav novac .Ja bih te divne decake pozdravila i zamolila bi ih da treze pomoc drzave ,iako je oplackana ali nadje se za njih ali daj neka zbrinu dete i svu decu koja su bolesna . Neka se stide svi vlastodrsci

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *