DS: Da li „Tržnici“ preti finansijski kolaps?

Gradski odbor Demokratske stranke zabrinut je finansijskom situacijom u JKP Tržnica, kojoj je gradsko veće dozvolilo prošle nedelje da poveća dozvoljeni minus sa 30 na 60 miliona dinara kao i zbog nedavne blokade u kojoj se preduzeće našlo i iz koje je izašlo po oprobanom receptu iz JKP Gorice, uzimanjem pozajmice od  drugih javnih preduzeća.

Demokratska stranka izražava bojazan da je još jedno niško javno preduzeće pred kolapsom u kakvom se sada nalazi JKP Gorica. Pre tri meseca direktor je najavio da će leto doneti povećanje broja zakupa tezgi i samim tim povećanje prihoda. Očigledno da ova pozajmica i blokada ukazuju da se predvidjanja direktora nisu ostvarila. Gradski odbor Demokratske stranke zahteva od rukovodstva Tržnice i Grada da u javnost iznesu konkretne podatke  o finansijskoj siuaciji u kojoj se Tržnica nalazi i da se na vreme pozabave problemima u ovom preduzeću – rekao je Mića Jevtić, predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora Demokratske stranke.

Mića Jeftić

U DS-u se pitaju kako je moguće da se Tržnica nalazi u teškoj situaciji, „ako znamo da joj je prošle godine vraćeno u vlasništvo preko 100 lokala“.

Šta se dešava sa uvozom 20 tona limuna, za koje je direktor izjavio da je to dobar poslovni potez  i da je cela količina prodata, a svedoci smo da su velike količine limuna završile u kontejneru. Šta se dešava sa najavljenim preseljenjem cvetne pijace na lokciji OTC, od koje očigledno i u 2019. godini nema ništa, jer se ništa tamo ne radi, rekao je Jeftić.

gradjanin.rs

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *