DS: Niš u ozbiljnom problemu ukoliko se vlast ne promeni

“Naš grad se nalazi u teškoj poziciji. Na sednici Skupštine Grada smo razmatrali programe poslovanja Javnih preduzeća za 2017. godinu. Jasno je da Grad i javna preduzeća nikada nisu bila u težem stanju. U budžetu za 2017. godinu kroz projekciju prihoda od poreza na zarade možemo zaključiti da od 2012. godine do danas se taj prihod stalno smanjuje. To samo ukazuje na još veću nezaposlenost, i da od novih radnih mesta nema ni naznaka. Pred nama je teška godina u kojoj će Grad biti u ozbiljnom problemu ukoliko se ova vlast ne promeni. Javna preduzeća su dovedena u stanje apsolutne neodrživosti, nema jasnih naznaka da će novih investicija biti, najavljena izgradnja nije realna. Najava otvaranja novih radnih mesta nema osnova, što vidimo na konkretnom primeru otvaranja fabrike Leoni, čije je otvaranje predviđeno za 2017. godinu, a još uvek ni osnovni preduslovi nisu rešeni da bi se to desilo, navodi se u današnjem saopštenju Demokratske stranke kojoj je prisustvovao i prvi čovek ove stranke Dragan Šutanovac.

Miodrqag Stanković i Dragan Šutanovac

Demokrate kažu da izmenama i dopunama Zakona o finansiranju lokalnih samouprava, gradu Nišu je smanjen transfer za oko 130 miliona dinara, „što znači da je grad praktično ostao bez dva vrtića u 2017. godini, samim tim se smanjuju i transferi grada prema gradskim opštinama“.

Ovakav budžet grada neće obezbediti nova radna mesta i bolji život u našem gradu. I dalje nema perspektive za naše najmlađe sugrađane. Budžet Grada Niša za 2017. je socijalni budžet. U 2017. godini priželjkujemo da se na predsedničkim izborima dogodi promena, kao i na parlamentarnim ukoliko ih bude, promene koja će doneti boljitak i našem gradu. Od nivoa Republike zavisi i nivo lokala. Naša Gradska vlast na čelu SNS nema autoritet kod čelnika Vlade Srbije, najbolji primer je to što se za fasade izdvajaju sredstva od 210 miliona dinara, dok nema novca za kapitalne investicije, koje mogu da obezbede nova radna mesta. Na kraju 2016. godine želim da poručim građanima Niša, da grad Niš ima perspektivu. Ima ljude u Demokratskoj stranci, pre svega mlade ljude koji znaju na koji način naš grad može da bude razvojni centar cele jugoistične Srbije” – rekao je Miodrag Stanković, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu.

Šutanovac: Ne biramo predsednika nego reformatora Srbije

„U 2017. godini je izvesno da će biti predsedničkih izbora. Demokratska stranka od momenta kada je izabrano novo rukovodstvo govori da će podržati jednog kandidata. Jedan kandidat koji zastupa proevropsku politiku, koji poštuje vrednosti za koje se zalaže Demokratska stranka, koji ne zamišlja sebe kao predsednika Srbije već kao reformatora Srbije. Još uvek verujemo da postoji mogućnost da se napravi dogovor oko jednog kandidata. Ukoliko do dogovora ne dođe, to neće biti krivica Demokratske stranke, ali mi ćemo učiniti maksimalan napor i maksimalan doprinos da kandidat koga mi podržimo i pobedi na predsedničkim izborima. Verujemo da je to velika šansa, da će građani vremenom dati više poverenja i da ćemo sigurno na tim izborima napraviti dobar rezultat” – izjavio je Dragan Šutanovac, predsednik Demokratske stranke.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *