DS: Nišu se „smeši“ prinudna uprava iz Beograda

Već više od 70 dana se sednica Skupštine Grada ne zakazuje. Odluke Gradskog veća koje treba da prođu skupštinsku proceduru se ne donose i ne realizuju.

Miodrag Stanković DS

U Demokratskoj stranci kažu da aktuelnoj SNS vlasti kao da je malo što želi da pokloni aerodrom Beogradu, već da bi dokazala svoju odanost nekima u Beogradu, izgleda da želi da i ceo Niš pokloni Beogradu.

Ukoliko do 21. juna se ne održi sednica Skupštine grada Niša, stvoriće se uslovi za primenu članova 85. i 86. Zakona o lokalnoj samoupravi, odnosno Vlada će postaviti privremeni organ zbog neodržavanja sednice Skupštine grada u roku od 3 meseca.

Osim što će se uvesti privremena uprava i raspustiti Skupština grada Niša, što je dobro za građane Niša jer će iz vlasti otići oni koji u preoteklom periodu nisu ništa učinili za Niš, to će u stvari značiti da aktuelna vlast nema podršku za poklanjanje aerodroma Beogradu ni u sopstvenim redovima, te iz tog razloga i ne smeju da zakažu sednicu skupštine grada, navodi Miodrag Stanković prvi čovek Demokratske stranke u Nišu.

On kaže da će to će značiti i da će se Nišom upravljati iz Beograda, da je za nas budžetska godina završena, da će se zaustaviti sve investicije, da će se zaustaviti isplata naknada iz budžeta, da će javna preduzeća ostati bez sredstava za investicije. E onda ćemo imati prilike da na delu vidimo šta znači kada se resursima Niša upravlja iz Beograda.

Onda ćemo videti kako će Vlada Srbije upravljati niškim aerodromom i svim drugim javnim ustanovama i institucijama. Onda će u ionako razorenom Nišu, opustošenom tokom vlasti SNS, postati još teže da se živi, ako se uopšte i može teže živeti nego sada.

DS ipak želi da i to malo investicionih projekata koje realizuju javna preduzeća ne budu zaustavljeni, ne želimo da život u Nišu stane, već pod hitno pozivamo aktuelnu vlast da odustane od poklanjanja aerodroma i Niša Beogradu, da se održi sednica Skupštine grada i izbegne uvođenje privremene uprave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

© 2022 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266