DSS-SRS: Formiranje Sportskog društva Radnički

Demokratska stranka Srbije je 24. Decembra prošle godine pokrenula inicijativu za formiranje Sportskog društva Radnički. Danas je ovu inicijativu podržala i Srpska Radikalna stranka. Radikali su svoju podršku ozvaničili na konferenciji za novinare koju su zajedno sa DSS-om održali ispred zapadne tribune stadiona “Čair”.

160130dss-srs

“Najveći problem niškog sporta jeste nedostatak identiteta. Niški predstavnici u svim sportovima igraju pod različitim imenima, koja neki od njih često menjaju, tako da je za navijače teško da se identifikuju sa klubovima. A baš ta identifikacija bi dovela do veće posete, bolje zarade i naravno boljih rezultata.”, naglasio je predstavnik Demokratske stranke Srbije Dragan Stojadinović.

“Ne možemo kritikovati naše komšije, naše prijatelje, što navijaju za beogradske klubove i na taj način im pumpaju budžet. Ne možemo ih kritikovati jer im nismo ponudili alternativu. A šta bi bila alternativa? Sportsko društvo sa selekcijama u svim relevantnim sportovima. Uostalom, ako Beograd ima Zvezdu i Partizan, ako Novi Sad ima Vojvodinu, zar Niš ne zaslužuje svoje sportsko društvo?” dodao je Stojadinović.

Predstavnik Srpske Radikalne Stranke, predsednik opštinskog odbora Pantelej, Stefan Ilić izjavio je: “Niški sport je odavno izgubio identitet, kako koja stranka preuzme vlast u Nišu ona menja imena klubovima. Samo  je Niški predstavnik u košarci menjao ime čak osam puta. Formiranje SD Radnički sprečilo bi finanskijsko mešetarenje prilikom finansiranja”.

DSS i Radikali su planirali da konferenciju za novinare održe na atletskoj stazi stadiona “Čair” ali za njihovu inicijativu nije bilo razumevanja. Vrata stadiona su ostala zaključana. Stojadinović tvrdi da je održavanje konferencije unutar stadiona sprečeno od strane Sportskog centra Čair i Uprave za omladinu i sport Grada Niša. Stojadinović je na kraju konferencije postavio pitanje: “Da li je moguće da rezim nema razumevanja za inicijativu od opšteg društvenog znaćaja? I najzad, da li takav režim treba da dobije još jedan mandat?”

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *