Dupli rođendanski koncert Kande, Kodže i Nebojše u Nišu

Povodom 25 godina rada u okviru svoje predstojeće prolećne turneje, beogradski sastav Kanda, Kodža i Nebojša održaće dva koncerta u niškom klubu Feedback i to u četvrtak, 7.aprila Unplugged nastup sa početkom u 21:30h, a u petak, 8.aprila električni koncert sa početkom u 22:30h!

KKN-nova-promo-fotka
KKN slave rođendan i u Nišu

Kanda Kodža i Nebojša postoje od 1991. godine, a do danas su snimili sedam albuma i jedno DVD izdanje (Prekid stvarnosti). Tokom četvrt veka postojanja, bend je ostavio neizbrisiv trag u domaćoj rok kulturi, a o njihovom kvalitetu dovoljno govori činjenica da je KKN jedan od retkih sastava na čijim koncertima uvek mogu da se vide novi mladi ljudi koji se iz godine u godinu pridružuju armiji poštovaoca i fanova benda.

“KKN su jedan od ključnih sastava sa rok scene iz devedesetih godina, grupa jedinstvene poetske vizije, čiji rad ostaje upamćen kao jedan od vrhunaca pozne faze razvoja našeg rokenrola.

Metaforičke slike ovog benda nastavljaju tačno tamo gde je EKV stala, produžujući ovu našu autentičnu tradiciju umetničkog izraza unutar rokenrola ka novim vrhuncima. Poslednjih deset godina bend je svojom intezivnom koncertnom aktivnošću zadobio novi naraštaj publike, šireći se i regionalno. Nekoliko nagrada za najbolji album godine tokom dvehiljaditih doprinele su konačnoj afirmaciji i kod najšire publike, a sedmi po redi album – „Volja za noć“ iz 2014, i dalje je aktuelan.

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 600 dinara na slećim lokacijama: Energy music shop (TPC Kalča – prizemlje) i CD Sound (na kraju novog podzemnog prolaza). Na dane koncerata karte će biti skuplje.

Veroljub Radojković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *