Dva migranta poginulo u udesu – šestoro dece povređeno

U teškoj saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd–Niš kod sela Draževca, dva državljanina Avganistana su poginula. Povređeno je desetoro migranata, među kojima i šestoro dece. Vozač pobegao sa lica mesta. U putničkom vozilu koje ih je ilegalno prevozilo bilo je 14 migranata, prenosi RTS.

Nesreća se dogodila jutros u tri sata i 40 minuta kod sela Draževca, kada se prevrnuo automobil marke „pasat“, aleksinačkih registarskih oznaka, u kome su migranti krijumčareni. Automobil je udario u zaštitnu ogradu.

Direktor Urgentnog centra Miodrag Lazić rekao je za RTS da su neki od primljenih pacijenata životno ugroženi, da imaju teške povrede ekstremiteta, glave, i da su jednom pacijentu amputirane obe noge.

Od deset povređenih koji su primljeni u Urgentni centar, šestoro dece je prebačeno na Dečju kliniku, a ostali su prebačeni na neurohirurgiju, kardiohirurgiju i ortopediju. Dvoje pacijenata je zadržano u Urgentnom centru u Nišu.

U aleksinačkoj bolnici, nakon zbrinjavanja, dvoje povređenih je otpušteno u pratnji policije.

Vozač automobila je pobegao sa mesta nesreće. Na lice mesta je stiglo osam ekipa Hitne pomoći iz Niša i Aleksinca. Povređeni su prevezeni u Urgentni centar u Nišu.

Uviđaj su izvršili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova po ovlašćenju tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu.

Zbog te nesreće, saobraćaj na auto-putu je u smeru ka Beogradu bio obustavljen oko sat i po vremena.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *