Dveri Niš traži odgovore od MUP-a: Šta će se dogoditi sa predatim oružjem?

Gradski odbor Srpskog pokreta Dveri Niš pozvao je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije da pruži odgovore na pitanja koja se tiču predaje oružja građana, sa rokom do 8. juna ove godine. Ova pitanja će na prvoj narednoj sednici Narodne skupštine u plenumu postaviti i narodni poslanik prof.dr Tamara Milenković Kerković.

Mi, kao predstavnici građana, imamo dužnost da postavimo ova pitanja i insistiramo na transparentnosti„, izjavila je Milenković Kerković.

Prvo pitanje odnosi se na uključivanje EU, SEESAC-a i UNDP-a u javne pozive za predaju nelegalnog oružja. Dveri žele da razjasne ulogu ovih organizacija u ovom procesu, smatrajući da transparentnost o njihovom učešću može doprineti većem poverenju javnosti u ovu akciju.

Drugo pitanje se tiče sudbine predatog oružja, jer građani Srbije zaslužuju da znaju šta će se dešavati sa oružjem koje predaju – da li će biti skladišteno ili uništeno?

Poslednje, ali ne manje važno, pitanje je koje traži od Ministarstva unutrašnjih poslova da pruži garancije da predato oružje neće biti predmet trgovine i izražava zabrinutost za potencijalnu zloupotrebu oružja koje građani predaju.

Gradski odbor Srpskog pokreta Dveri Niš insistira na tome da Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije odgovori na ova pitanja u javnom saopštenju, ističući da je ovaj zahtev u interesu građana.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *