Dveri: Nišlije se zbog naknada izvršiteljima i neplaćenih računa umesto u Akva parku kupaju u dužničkom ropstvu

Vrela jesen već je zahvatila Evropu, a u Srbiji se pred najavljenu najtežu zimu očito vrela jesen tek sprema. Dok u Napulju i mnogim drugim italijanskim gradovima osiromašeni građani javno na ulicama već spaljuju račune za struju i komunalije uzvikujući „Nećemo da plaćamo, sada je dosta!“, građani Niša, ćute i plaćaju za 30% više račune gradskog prevoza, „Parking servisa“, a uskoro i JKP „Naisus“ i „Medijana“.

Nišlije se odavno dele na one koji su još uvek u stanju da račune plaćaju i na one koji to više ne mogu. Za ove druge, kojih je sve više, tu su državni službenici, javni izvršitelji čije usluge prinudne naplate koštaju mnogostruko više od samih računa koje izvršitelji prinudno naplaćuju“, kaže Vesna Stojanović iz Gradska organizacija Dveri Niš.

Dveri Niš pitaju gradonačelnicu Sotirovski i Gradsko veće kakva im je strategija zaštite građanstva za nastupajuću zimu?

Zbog čega javno-komunalna preduzeća u Nišu umesto što dugovanja odmah šalju na prinudnu naplatu, najpre ne obaveste i pozovu dužnike na dogovor o isplati duga. Građanima je potrebna pomoć za energetsku i prehrambenu sigurnost tokom teške zime koja je pred nama. Umesto toga, imaju izvršitelje koji im u slučaju neisplaćenog dugovanja oduzimaju i to malo što će im biti neophodno da prežive zimu“, dodaje Stojanović i poziva vlast da bude odgovorna prema građanima koji je plaćaju: „Umesto stavke u budžetu za Akva park novac Nišlija mora da se preusmeri u pomoć prezaduženim porodicama i građanima  da prežive zimu. Vlast je odgovorna građanima koji je plaćaju“.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *