Dveri podržavaju proteste u Nišu i traže promenu društvenog modela u Srbiji

Gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri Niš, izrazila je podršku protestima najavljenim u Nišu i širom Srbije, sa zahtevom za smenu aktuelne Vlade Srbije na čelu sa Anom Brnabić, raspuštanje REM-a, zabranu rijaliti programa i tabloidno prenošenje scena nasilja, kao i odlazak Vučića i SNS-a sa vlasti, nakon masakra u kojima je poginulo 17-oro ljudi, najviše dece i teško ranjeno isto toliko ljudi.

U saopštenju koje su objavili, Dveri smatraju da je ova vlast kreirala mržnju i nasilje na medijima i u društvenom životu i da više od 10 godina ima apsolutnu vlast, koja mora imati i apsolutnu odgovornost.

Dveri zahtevaju promenu modela društva u Srbiji, s obzirom na činjenicu da je pravda zarobljena, a nasilje oslobođeno. U ovom smislu, obrazovanje ima centralnu ulogu kao stub novog društvenog modela. Policajci u školama, na ulicama i trgovima, uvođenje cenzure u javnom životu, samo su znak nemoći i priznanja nekompetencije i kukavičluka.

Umesto toga, Dveri zahtevaju veliki društveni razgovor o potpuno novom konceptu obrazovanja, novom zakonu o obrazovanju, koji bi podrazumevao i zakon o zaštiti dece po uzoru na mađarski model Viktora Orbana, o digitalnoj bezbednosti dece, zabrani promocije skaradnih sadržaja i LGBT ideologije deci i ostalih transhumanih ciljeva.

U današnjoj Srbiji, vlast ne može sakriti bes i tugu građana i iskoristiti ovaj trenutak za širenje straha, zakazivanje kontra-protesta i zabranjivanje javnih sloboda. Dveri ističu da ova vlast nije sposobna da se izbori sa problemima u društvu, te da je neophodno da se ona smeni i da se uspostavi novi sistem koji bi garantovao bezbednost i napredak građana Srbije.

Iz ovog razloga, Srpski pokret Dveri podržava najavljene proteste koji će se održati širom Srbije, a posebno u Nišu, 10. maja, kako bi se ukazalo na ozbiljnost situacije i tražila promena društvenog modela koji bi bio zasnovan na tradicionalnim vrednostima srpskog naroda.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *