Dveri: U Brzom Brodu nas je napala paramilicija

Aktivisti GrO Dveri Niš sa potredsednicom Srpskog pokreta „Dveri“ prof.Tamarom Milenković Kerković , napadnuti su danas u centru Brzog Broda od strane neidentifikovanih lica.

Dveri su u ovom naselju prikupljali potpise za peticiju za oslobađanje Aleksandra Obradivića koji se nalazi u kućnom pritvoru zbog obelodanjivanja poslovnih podataka iz fabrike „Krušik“.

Odmah nakon postavljanja štanda aktiviste i mene napala su dvojica mlađih ljudi i počeli sa vređanjem i pretanjama. Uprkos objašnjenju da je štand prijavljen Opštini Medijana članovi SP Dveri bili su izloženi jakom verbalnom nasilju, uvredama, pretnjama i pokušajem da mi otmu telefon. Mladići su tvrdili da samo oni mogu da daju dozvolu za političke aktivnosti u Brzom Brodu. Na pitanje da li su oni predstavnici države, odbili da se legitimišu i izjavili da „možda i jesu šerifi „. Članovi Dveri su pred napadima pozvali ekipu MUP-a. U međuvremenu jedan od napadača pozvao je telefonom Opštinu Medijana gde mu je rečeno da su Dveri dobile dozvolu za postavljanje štanda – rekla je profesorka Tamara Milenković Kerković .

Ona dodaje da su se Dveri Niš susrele sa lokalnom paramilicijom.

Suspendovan je ustavvni poredak i pravo na političko delovanje. Dveri Niš ppzoivaju nadležne da spreče kršenje ustavom garantovanih prava na političko delovanje. O vo nije prvi slučaj delovanja paramilicije u Nišu. Ukoliko se slično bude ponovilo građani će morati da organizuju samoodbranu – navodi ona.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *