Džoniću zbog ubistva porodice Đokić potvrđena doživotna kazna zatvora

Pravosnažnom presudom Apelacionog suda u Nišu, potvrđena je prvostepena presuda kojom je Goran Džonić osuđen na kaznu doživotnog zatvora zbog ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca. Žalba na odluku Višeg suda, kojom je Džonić osuđen na kaznu doživotnog zatvora zbog trostrukog ubistva, odbijena je.

Džoniću je po prvostepenoj presudi određen doživotni zatvor zbog ubistva brata od tetke Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i njihove dvadesetpetogodišnje ćerke Lidije. Podsetimo tri beživotna tela porodice Đokić iz Aleksinca pronađena su u ataru sela Moravac u blizini Aleksinca, a prema presudi, trostruko ubistvo izvršio je iz koristoljublja, a rođake je zapalio.

“Petočlano veće Apelacionog suda u Nišu je nakon javne sednice, preinačilo presudu Višeg suda u Nišu od 13.06.2023. godine, u pogledu uračunavanja pritvora u izrečenu kaznu doživotnog zatvora i okrivljenom G.Dž. u izrečenu kaznu doživotnog zatvora uračunalo vreme provedeno u pritvoru od 23.10.2021. godine pa do upućivanja u ustanovu za izvršenje kazne zatvora” – navodi se u saopštenju suda.

U ostalom delu odbijena je žalba branioca okrivljenog i prvostepena presuda u nepreinačenom delu potvrđena. To je učinjeno radi preciziranja vremena kada okrivljeni može podneti molbu za uslovni otpust a zakonom je propisano da lica koja su osuđena na kaznu doživotnog zatvora, to mogu da učine nakon izdržanih 27 godina, a u to vreme se uračunava i vreme provedeno u pritvoru.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *