EESTech Challenge prvi put u Nišu

Udruženje studenata elektronike Evrope – Lokalni komitet Niš (ISTEK LK Niš), ove godine prvi put realizuje projekat pod nazivom EESTech Challenge, a koji će se održati od 15. do 17. marta 2019. godine.

Udruženje je organizacija studenata elektrotehnike i računarstva u Nišu koja postoji kao deo mreže elektrotehničkih fakulteta iz preko 50 gradova Evrope.

Ovogodišnja tema takmičenja je Internet of Things. To je sistem koji povezuje milione predmeta iz našeg svakodnevnog života (ulično osvetljenje, parking servis, uličnu signalizaciju, bolničku opremu, kućne aparate itd.), koji su opremljeni senzorima, procesorima i uređajima za komunikaciju, sve sa ciljem da preko Interneta razmenjuju važne podatke i da prema tome odreaguju na najoptimalniji način.S obzirom da je ovo odlična prilika za sticanje novih znanja i iskustava vezanih za ovu oblast rada, pozivamo studente da se prijave i pobedom obezbede put na finalnu rundu u Minhenu, saopšptavaju organizatori.

Lokalna runda koja se održava u Nišu je jedna od dvadeset i jedne runde održanih širom Evrope,a pobednici ovih lokalnih rundi će se sastati u maju, na finalnoj rundi u Minhenu.

Takmičiće se timovi od po tri člana, a mogućnost prijave imaju studenti Elektronskog, Prirodno-matematičkog i Mašinskog fakulteta u Nišu, kao i studenti Visoke tehničke škole u Nišu.

Pored takmičarskog, postoji i edukativni deo, tokom koga će stručni predavači obrađivati razne teme vezane za Internet of Things, gde su svi dobrodošli!

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *