Ekipa „Pobratima“ napravila najbolju riblju čorbu u Aleksincu

U okviru manifestacije „Na Moravi vodenica stara“ , održano je tamičenje u pravljenju riblje čorbe. Učestvovalo je 18 ekipa iz Aleksinca, Bačke Palanke, Knjaževca, Soko banje, Bovna, Donje Trnave kod Niša, Ćićevca, Doljevca, Trnjana…

Po oceni stručnog žiriija, najbolju riblju čorbu napravili su Srdjan Nikolić, i Aleksandar Momčilović koji su zastupali ekipu „Pobratimi“ iz Arbanasa kod Merošine.

Drugo mesto pripalo je ekipi „Mačori“ iz Čečine kod Doljevca, dok je treće mesto pripalo sportskim ribolovcima „Beli Timok“ iz Knjaževca.

Najuredjeniji štand imalo je Sportsko ribolovačko društvo „Kostreš“ iz Ćićevca, a  za najbolju kuvaricu proglašena je Danijela Minić iz Udruženja žena „Jezero“ , iz Bovna. Nagradu „iznenadjenja“ dobila je Milica Janković iz Bačke Palanke, dok je za najveseliju ekipu proglašena ekipa Rudnika Soko Nezavisnost iz Sokobanje.

„Bingo“ je dobila ekipa Centra za kulturu i umetnost iz Aleksinca.

Manifestacija je održana na keju kraj reke Moravice uz svečanu i veselu atmosferu. Takmičari su jedino imali zamerke, što je manifestacija počela po najvećoj vrućini u 3 h popodne i što su morali da izmedju ostalog donose i svoje suncobrane , koje je mogao  organizator da obezbedi.

D. Stevanović (Aleksinac.biz)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *