Eksplozija bombe u naselju Brzi Brod u Nišu

Detonacija ručne bombe koja je noćas u 02:13 sati odjeknula u porodičnoj kući Petronija i Stane Grozdanović, probudila je pola niškog naselja Brzi Brod. U ovoj ekploziji niko nije povređen, iako je jedan od gelera ušao u spavaću sobu gde je u tom trenutku boravio Petronije.

Ovaj stariji bračni par ne može sa sigurnošću da tvrdi razlog, ali kažu da pretpostavljaju da je bačena bomba namenjena kao opomena i pretnja njihovom sinu Milošu, građevinskom preduzimaču koji se trenutno nalazi u Vojvodini. On je, kako navode roditelji, navodno dužan nekim osobama koje je vodio na rad u Švedsku.

  • Mi smatramo da je to pretnja našem sinu koji uopšte nije dužan taj novac. On je vodio neke ljude iz Niša na rad u Švedsku. Bavi se molerajem, postavljanjem lamperije, fasadom i slično. Dok je on bio ovde, oni su tamo nakarikali i dnevnice i broj radnih sati tako da je ispalo da im duguje 100 i više evra dnevno. To, on nije hteo da prizna. Sada mi sumnjamo da je neko od njih odlučio na ovaj način da zapreti našem sinu, ali opet ponavljamo da on stvarno nije ništa kriv – kaže Petronije Grozdanović.

On ističe da je Miloš samo iz Brzog Broda vodio na radu Švedsku, njih petoricu, šestoricu, a iz Niša, unazad nekoliko godina, mnogo više radnika .

  • Njemu su zbog tih nazovi dugova hteli bager da prodaju radnici, tamo u Švedskoj. Ali, njegov partner, Šveđanin je to sprečio. On nije dao da se to proda za 3.000 kruna, a bager vredi 15.000 kruna. On se vratio pre dva meseca iz Švedske da reguliše nešto oko pasoša i tada počinje taj problem objašnjavaju Grozdanovići.

Oni kažu da je na ime ovih dugova do sada morala da bude prodata bušalica, neke mašine i slično kako bi on vratio te navodno „napumpane dugove“.

Komšije sležu ramenima, kažu da je porodica Grozdanović, poštena.

  • Mi smo stvarno u čudu. Ovo je mala ulica, svi se znamo i ne možemo da verujemo da je neko potegao bombu na našeg komšiju. Njihov sin mnogo radi i stalno je na putu. Noćas kada je grunulo, izbacilo nas je iz kreveta. Policija se odmah stvorila tu – komentarišu komšije.

Policija je izvršila uviđaj na licu mesta.

  • Intenzivna potraga je u toku za počiniocem ovog krivičnog dela. Nema povređenih, a štete ima na kući – kazala su u policiji.

Kamere snimile bombaša

  • Postoje kamere koje su snimile visokog momka u trenerci sa kapuljačom i naočarima kako se saginje uzima bombu i baca je pravo sa kapije u dubinu dvorišta. Zatim beži kroz ulicu Dobrivoja Đorđevića gde se nalazi naša kuća. Dalje je stvar na policiji da otkrije ko je bacio bombu i zašto – objašnjava Stana Đorđević.

M.S.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *