Eto rešenja: Rok spektakl Galije se odlaže za 4. juli i to u parku Sveti Sava!

Muzičke grupe Galija, Van Gog i Novembar odložili su svoj rok spektakl za ponedeljak 4. juli i neće biti održan na platou niške Tvrđave već u parku Sveti Sava. Potvrdu za ovu odluku rekao nam je Nebojša Stevanović, načelnik Uprave za kulturu grada Niša. Nešto slično saznajemo i u muzičkoj kući „Long play“ iz Beograda, ali su nam i rekli da će se popodne oglasiti saopštenjem u kome će sve biti mnogo jasnije.

Galija-i-horske

Ovoj muzičkoj kući je ranije dozvoljeno da koncert održi 2. jula, ali neko od gradskih zvaničnika je „prevideo“ da se te iste večeri održavaju Horske svečanosti pa bi koncertni zvučnici upropastili doživljaj publike na ovoj tradicionalnoj manifestaciji. Malo kome je jasno kako bi bilo izvedeno, na primer, „a kapela“ pevanje uz istovremenski hiljaduvatni rokerski rif, udaljen od Letnje pozornice u Tvrđavi oko 150 metara.

Nema nikakvog stopiranja održavanja ovog rok spektakla, samo se odlaže za 4. juli. To jeste u ponedeljak, ali nadamo se da pravim obožavaocima ovih grupa to neće smetati – kratko su nam prokomentarisali organizatori koncerta i rekli da će popodne u saopštenju biti sve mnogo jasnije.

Ranije smo pisali da je došlo do solomonskog rešenja, da na Horskim svečanostima se „malo skrati“ program, a Galija i prijatelji koji tom prilikom slave decenije svog rada krenu kasnije, ali se očigledno došlo do drugačijeg i možda boljeg rešenja.

Kako nam potvrđuje Nebojša Stevanović, načelnik Uprave za kulturu grada, nije došlo ni do kakve greške već je organizator odlučio da promeni datum održavanja, ali i mesto pa će po njegovim rečima koncert biti održan u parku Sveti Save!

Taman posla da je neko hteo da ugrozi Horske svečanosti. Dve manifestacije su mogle da se održe u Tvrđavi s tim što bi horovi nastupali do 21:30, a koncert bi počeo oko 22 sata i sve bi bilo u redu, ali organizator koncerta je drugačije odlučio. Oni su odlučili da idu na 4. juli i da koncert organizuju u parku Sveti Sava. Dakle nije vezano sa lokacijom. Nije u pitanju Tvrđava. Prosto odlučili su da promene Tvrđavu. Nikakve greške nije bilo oko toga. Mi smo isplanirali te dve manifestacije i sve bi bilo u redu. To bi upotpunilo čak kulturnu ponudu grada, a u parku Sveti Sava će verovatno biti više publike. Ne znam čime su izazvani ti vaši sitni ujedi, ali dobro… – rekao nam je Stevanović i dodao da je trenutno na odmoru.

M.Smiljković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *