Euforija u Medoševcu zbog Noleta – svi hteli da se rukuju! (Foto)

Srpski teniski as, napravio je pravu euforiju jutros u Medoševcu i to ne samo među decom nego i među starijim građanima Niša. Rečima pa ni u slici se ne može opisati koliko je Đoković popularan među Nišlijama. On je u Niš došao da bi igrao mečeve Dejvis kupa u hali „Čair“ između srpske i ruske reprezentacije.

Đoković se našao u ovom niškom naselju da bi ozvaničio poklon od 10 miliona dinara koju daje njegova fondacija za adaptaciju Osnovne škole „Milan Rakić“ i vrtića.

Zašto je to tako, može se videti iz komentara jedog od starijih građana koji je stajao jutros ispred kapije vrtića u Medoševcu:

Pa znaš li ti koliko je meni sreće doneo taj Đoković. Nije me život nešto milovao, ali on kad dobije meč, procveta mi dan. Zato sam i došao da ga vidim – komentariše on.

Posle programa koji je pripremljen u ovom vrtiću gde se Nole slikao sa mališanima i onima koji su to hteli, on je kroz dvorište prošao i došao do kapije gde ga je sačekalo oko 200 Medoševčana.

Nole sine, celu noć nisam spavala da bi ti poljubila ruku i ja da ti kažem Nole, ovde u Niš, svi te vole – kazala je starija žena kroz suze radosnice što vidi stasitog momka koji često ume da obraduje Srbiju.

Bilo je svakakvih komentara građana, ali jedan nam je privukao pažnju, a u trenutku kada se Đoković poslužio hlebom i solju, a glasio je: Kuku, obrukasmo se, pa makar da su mu prase jedno ispekli, nego ’leba i so…! Bakino društvo koja je to izgovorila, odmah se posle toga slatko nasmejalo.

Zvanični deo se odvijao u samoj Osnovnoj školi „Milan Rakić“ gde je srpski teniser oduševio decu, vaspitače i roditelje.

Građani i najmlađi predstavnici Medoševca danas su se družili sa Novakom Đokovićem, prilikom njegove posete Osnovnoj školi „Milan Rakić“, u čijoj se staroj zgradi obavljaju radovi rekonstrukcije i adaptacije 250 kvadratnih metara za potrebe otvaranja vrtića za više od 100 mališana, uzrasta od tri do šest godina. Novak Đoković fondacija će u narednih nekoliko meseci u ovaj projekat uložiti ukupno 10,7 miliona dinara, saopštio je danas PR tim Novaka Đokovića.

Krajem 2016. godine Novak Đoković fondacija potpisala je ugovor o donaciji sa predstavnicima Grada Niša i Predškolskom ustanovom „Pčelica“ sa ciljem renoviranja prostorija postojeće škole za potrebe otvaranja modernog i kompletno opremljenog vrtića u Opštini Medoševac.

Fondaciji i meni lično uvek je veliko zadovoljstvo da podržimo ovakve projekte koji polaze od inicijative građana. Svi zajedno želimo da stvorimo bezbednu i podsticajnu sredinu u kojoj deca mogu da se razvijaju i uče. Srećan sam što će više od 100 mališana dobiti svoje mesto za školovanje, druženje i igranje. Vrtić je mesto gde se stvaraju prva poznanstva,  prve simpatije, prvi prijatelji, gde se postavljaju temelji za dalji razvoj i pamte prve uspomene. Sada će i deca iz Medoševca i okolnih mesta dobiti priliku da budu uključena u predškolski program, koji je vrlo važan za rani razvoj svakog deteta“, izjavio je Novak Đoković, osnivač i predsednik Novak Đoković fondacije.

Inicijalna donacija Fondacije Novak Đoković, u iznosu od približno 7,7 milona dinara, odnosila se na unutrašnje radove u celom prostoru, od zastarele stolarije, preko obrade zidova, plafona i podova, uvođenja novih elektroinstalacija i rekonstrukcije prostora. Ona bi zadovoljila sve potrebne standarde predškolskih ustanova, čak i uvođenje potrebnih protivpožarnih sistema. U prostoru će biti renovirane tri radne sobe, distributivna kuhinja, sobe za izolaciju i vaspitače, kao i toaleti.

Nakon dodatnih pregovora, Fondacija je obezbedila i sredstva u iznosu od oko tri miliona dinara i to za spoljašnje radove. Oni će uključiti sređivanje fasade, zatvaranje i zastakljivanje spoljnih ulaza u objekat kako bi se obezbedili svi uslovi za dobijanje energetskog pasoša objekta, kao i postavljanje rampe za lica sa invaliditetom na ulazu u objekat.

Za potrebe rekonstrukcije krova stare zgrade škole, grad Niš je obezbedio dodatna sredstva u iznosu od tri miliona dinara.

Ova donacija biće realizovana zahvaljujući konkursu Novak Đoković fondacije za 2015/2016, koja svake godine poziva sve one koji žele da prijave svoje projekte, u cilju da se najmlađima u Srbiji osiguraju što bolji uslovi odrastanja i obrazovanja. Budući vrtić u Medoševcu ujedinio je mesnu zajednicu, lokalnu samoupravu i osnovnu školu koja je ustupila svoju staru zgradu, kao pravi primer dobre prakse unapređenja uslova u jednoj zajednici.

M.S./PR tim Novak Đoković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *