Evo šta će sve premijer Vučić i ministri Vlade Srbije posetiti u Nišu (program posete)

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministri u Vladi Republike Srbije boraviće u Nišu od 13. do 19. oktobra 2016. godine, saopštila je Kancelarija za odnose sa medijima Vlade Srbije. Visoka delegacija Srbije biće, prema ranijim najavama, stacionirana u kasarni „Knjaz Mihajlo“. Premijer i ministri će u ovom periodu biti četiri dana u Nišu dok će ostale dane iskoristiti za obilazak pojedinih opština na jugu Srbije.

Vučić-Aleksandar
Premijer u jednoj od poseta Nišu

Provešću sam više dana u Nišu nego što je prethodnih nekoliko predsednika vlada ukupno u svojim mandatima puta boravilo u Nišu. Neću da pominjem ostala mesta i sela koja ćemo da obilazimo. Time hoćemo da pokažemo ljudima u centralnoj Srbiji, na jugu Srbije, na jugoistoku Srbije da jedanak odnos imamo prema njima kao prema ljudima koji žive u Beogradu, Novom Sadu ili svakom drugom mestu – rekao je Vučić na današnjoj konferenciji za novinare.

U programu posete se ne precizira vreme i mesto planiranog razgovora sa građanima Niša, ali se pretpostavlja da će se to zbiti u subotu za kada će medijima biti naknadno prosleđen protokol. Prema nekim nezvaničnim najavama, premijer Vučić bi trebalo da obiđe i Gradsku baštu u Tvrđavi, ali to još nije potvrđeno.

PROGRAM POSETE:


Četvrtak, 13. oktobar:

17:00 – Sastanak predsednika Vlade Republike Srbije i ministara sa načelnicima 5 okruga, gradonačelnicima i predsednicima svih opština Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga
(Oficirski dom, ul. Orlovića Pavla 28a)


Petak, 14. oktobar:

10.00 – Poslovni forum Srbija-Albanija
(Oficirski dom, ul. Orlovića Pavla 28a)

12.00 – Radni sastanak premijera Vučića sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem
(Gradska kuća, ul. 7. juli 2)

14.00 – Obilazak kasarne „Aerodrom“ i ručak sa pripadnicima 63. Padobranskog bataljona – povodom Dana padobranaca
(Sarajevska bb)

15.15 -18.00 Obilazak:
– Kliničkog centra Niš (Bul. Zorana Đinđića 48)
– Elektronskog fakulteta (ul. Aleksandra Medvedeva 14)


Subota, 15. oktobar:
Niš

Nedelja, 16. oktobar:
Grdelica, Vranje, Vladičin Han i Surdulica

Ponedeljak 17. oktobar – sreda, 19. oktobar
Leskovac, Vlasotince, Prokuplje, Kuršumlija, Žitorađa, Niška banja, Bela Palanka i Svrljig.


gradjanin.rs

1 Comment

  1. Kada budu isli za Prokuplje bilo bi dobro da prodju putem preko Mramorskog brda da vide kakvim putem mnogi svakodnevno prolaze.Sumnjam da ce njihove besne limuzine uspeti da tamo prodju bez ostecenja.I onda pricaju da su svi gradjani i regioni jednaki…da li?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *