Eyot večeras nastupa u Parizu

Niška grupa EYOT je trenutno na na turneji u Francuskoj, Švajcarskoj i Nemačkoj. Koncertima u četiri grada u četiri dana, kvartet EYOT predstaviće svoju muziku publici u Parizu, švajcarskim gradovima Cully i Brig, i u Minhenu u Nemačkoj od 7. do 10. aprila 2016. godine.

Eyot-Ivan-Grlić
Eyot – foto: Ivan Grlić

Klub SUNSET SUNSIDE u Parizu, gde EYOT otpočinje turneju, po oceni britanskog lista The Guardian  spada u deset najboljih džez klubova u Evropi, a interesovanje za njihov nastup je veliko. Poseban značaj ovog srpskog sastava producenti renomiranog CULLY JAZZ FEST-a iz Švajcarske pokazali su zvaničnim trejlerom Festivala koji je podvučen njihovom kompozicijom How Shall the Dust Storm Start? a ujedno ih najavljuju kao predvodnika nove evropske džez scene. Nakon toga uslediće nastupi u Brigu i Minhenu.

Kako su nedavno objavili na svojoj stranici, EYOT septembra ulazi u studio, a njihov četvrti album snimiće u saradnji sa Stivom Albinijem (Nirvana, PJ Harvey, The Pixies itd). Sastav je pokrenuo onlajn kampanju za prikupljanje dela sredstava, a način na koji ih možete podržati nalazi se na linku EYOT – INNATE.

Od sastava EYOT do kraja 2016. godine očekujemo i nesvakidašnji “Koncert za prirodu” koji realizuju kroz saradnju sa Zavodom za zaštitu prirode Srbije i organizacijom WWF. 

„Veoma značajna turneja za nas, pogotovo nastupi u Parizu i na Cully Džez Festivalu. Došli smo u situaciju da nastupamo na najvećoj evropskoj sceni i veoma smo srećni i ponosni zbog toga. Ovo je takođe i početak nove etape u našoj karijeri, pripreme za novi album su u toku, koji će uz pomenuti „Koncert za prirodu“ sigurno podići našu priču na još viši nivo – rekao je kompozitor i pijanista Dejan Ilijić.

Eyot tim

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *