Fantastična putovanja biciklom Snežane Radojičić na tribini u Nišu

Udruženje biciklista Karavan tim organizuje 2.juna od 19 sati tribinu „Od cikloputnika do ciklonomada“ gde će prisustvovati Snežana Radojičić, profesorka jugoslovenske književnosti, ali i svetski putnik na biciklu. Zainteresovani će u velikoj sali Univerziteta u Nišu čuti sve njene utiske i dogodovštine koje je pretočila u nekoliko knjiga.

Snežana-radojičić-1

Bila je 2011. kada sam skupila hrabrost da kažem ‘ne’ životu kojim nisam bila zadovoljna i da, sa budžetom od pet evra dnevno i partnerom kog jedva da sam i poznavala, krenem u svoju najveću životnu avanturu, sa črvstom namerom da ostatak života proživim onako kako sam oduvek želela. Nakon sedam meseci, ostala sam sama, a nakon devet – bez ikakvog izvora prihoda. Ali, nisam odustala. Nastavila sam da se kotrljam i za četiri godine prešla sam oko 40 000 km i posetila preko trideset zemalja Evrope i Azije. Ostvarila sam svoj cilj – da živi slobodno i od svojih knjiga. U međuvremenu sam se neizlečivo zarazila nomadskim načinom života tako da više i ne razmišljam o završetku putovanja – poručuje na njenom sajtu Snežane Radojičić.

Pre i posle tribine prisutni će moći da kupe novu knjigu Snežane Radojičić „Nomad (1)“ koja predstavlja nastavak romana „Zakotrljaj me oko sveta“, kao i ostale naslove iste autorke, i da na taj način podržite nastavak njenog putovanja.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *