Festival evropskog filma

U ponedeljak, 20. juna počinje Festival evropskog filma u Prokuplju u Domu kulture Radivoj Uvalić Bata.

160618-film

Peti po redu Festival evropskog filma organizuju Delegacija Evropske unije u Srbiji, EU Info centar, EU info kutak u Nišu i i lokalni partneri.

Festival u Prokuplju 20. juna u 19h otvara švedski film “Palme”. U pitanju je dokumentarni film o životu Olaf Palmea, premijera Švedske koji prati njegov život i rad do njegovog ubistva 1986. godine. Od 21h biće prikazan film “ Leto” francuske rediteljke Katerine Korsini.

Do 23. juna prikazivaće se svako veče po dva filma, jedan od 19 časova, drugi od 21 sat, a ulaz će biti slobodan.

Za četiri festivalska dana, građani Prokuplja biće u prilici da pogledaju osam filmova najnovije evropske produkcije.

Drugog dana posetioci će moći da pogledaju hrvatski film „Vis a Vis“ i bugarski „Jarac“. Trećeg festivalskog dana na repertoaru će biti filmovi „A.C.A.B.“ + “Santa who” iz Grčke i „Laku noć, mama“ iz Austrije. Završne večeri festivala biće prikazani „Tuđina“ iz Nemačke i „ Admiral“ iz Holandije.

Nakon Prokuplja festival se seli u Negotin pa u Užice, nakon čega se završava prvi deo, a drugi očekujemo na jesen.

Svaki film na ovom petom Evropskom filmskom festivalu je na neki način predstavnik zemlje iz koje dolazi. Veoma sam zadovoljan što će, još jednom, ovaj festival moći da pokaže kreativnost i bogatu raznolikost filmske proizvodnje širom Evrope. To ne bi bilo moguće bez posvećenosti ambasada zemalja članica EU i njihovih kulturnih institucija, kao i našeg tima u EU info centru- izjavio je šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Majkl Davenport.

Više o filmovima možete pronaći na sajtu Festival evropskog filma.

Gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *