Festival „Me sem Šaban“ startuje danas – sutra koncert u čast Šabana Bajramovića

Spektakl koji će se sutra uveče, u subotu 8. juna, održati na maloj sceni Letnje pozornice u niškoj Tvrđavi, u čast legendarnog muzičara Šabana Bajramovića okupiće mnoge goste iz regiona.

Nebojša Saitović i Crne Mambe na prošlogodišnjem festivalu

Na koncertu od 20 sati gde je ulaz slobodan nastupa novosadski bend „Apsolutno romantično“, Nebojša Sejdić poznati trubač i niški bend „Crne Mambe“. Ovaj festival muzike se odvija pod nazivom „Me sem Šaban“ (Ja sam Šaban), a posetioci će moći da vide odlične muzičare koji izvode „Đelem, Đelem“, „Askurđel“(Kalašnjikov) i druge melodije koje je komponovao ovaj velikan.

Nebojša Saitović kaže da će to biti puno veče žestoke svirke koja podseća na legendu koja je preminula 8. juna 2008 godine, a koji je ostavio neizbrisiv trag u muzici.

  • Mislim da će uz goste koji dolaze iz Sarajeva i Nemačke jer poštuju Šabana i njegov rad koncert biti pravo sećanje na čoveka čije pesme su ostale večite. Uz Apsolutno romantično, Sejdića i nas setićemo se lepih vremena. Za danas 7. juna smo planirali tribinu na kojoj će pričati gosti, a sutra uveče svirka za sve ljubitelje Šabanove muzike – priča popularni Neša Saita.
foto: www.riznicasrpska.net (Šaban Bajramović)

Da je ovaj festival jedan od posećenijih pokazalo se prošle godine kada je na niškom amfiteatru svirka „Mambi“ okupila par hiljada posetilaca.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *